Marenkikranssi suolakinuskilla ja karpaloilla

Marenkikranssi suolakinuskilla ja karpaloilla

jouluinen marenkikranssi kermavaahdolla, suolakinuskilla ja karpaloilla, koristeltuna rosmariinilla ja pistaaseilla

Jouluinen pavlova tehdään kranssin muotoon. Simppeleistä elementeistä syntyy helposti näyttävä jälkiruoka joulupöytään. Makean ja rapean, pehmeän ja hapokkaan yhdistelmä on vastustamaton. 

Valmista ensin marenkikranssi – voit valmistaa sen jo päivää tai paria ennen tarjoilua. Keitä sitten suolakinuskikastike ja anna sen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Vatkaa sitten kermavaahto. Kokoa pavlova juuri ennen tarjoilua.

Neljälle
Valmistusaika: noin 2 h, aktiivista noin 30 min.

Marenkikranssi
4 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
2 ½ dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl maissitärkkelystä

  1. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi.
  2. Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi ja lisää etikka ja maissitärkkelys vatkaamisen loppuvaiheessa.
  3. Nosta marenkimassasta kahdella lusikalla reiluja nokareita leivinpaperille uunipellille. Tee nokareista kranssi, halkaisijaltaan noin 30 cm. Tasoita hieman marengin pintaa.
  4. Kuivata marenkia 100-asteisen (kiertoilma) uunin keskitasolla noin 1 ½ tuntia. Sammuta virta ja anna marengin kuivahtaa vielä puolisen tuntia uunin jälkilämmössä.

 

Suolakinuski
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
nokare voita
hyppysellinen sormisuolaa (esim. maldon)

  1. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia sekoitellen.
  2. Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon voi ja suola ja anna jäähtyä.

 

Kermavaahto
noin 1 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
1 dl rahkaa
1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon rahka ja vaniljasokeri.

 

Lisäksi
noin 1 dl karpaloita
noin ½ dl karkeasti rouhittuja kuorettomia pistaaseja
muutama rosmariinin oksa

  1. Laita marenkikranssi tarjoiluastialle.
  2. Lusikoi kermavaahto kranssin päälle ja valuta sitten päälle kinuski. Ripottele pinnalle karpaloita ja pistaasirouhetta. Viimeistele rosmariinin lehdillä.

 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.