Maailman paras curry eli indonesialainen rendang kanalla

Maailman paras curry eli indonesialainen rendang kanalla

curry kanalla ja lantulla, chiliä ja inkivääriä

Herkullisuudestaan kuuluisa ja maailman parhaaksi ruoaksikin äänestetty rendang on indonesialainen mausteinen lihacurry. Meidän versiomme syntyy kanasta ja saa twistinsä kotimaisesta lantusta. Kokeile ja ihastu tähän maailman maukkaimpaan ruokaan! 

Neljälle
Valmistusaika: noin 35 minuuttia

AINEKSET:

noin 500g kanafileitä tai -paistileikkeitä 
2–3 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 pieni lanttu 
1 rkl öljyä
1 shalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 ½ tl kurkumaa tai juustokuminaa
1 prk kookosmaitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria tai 2 tl hunajaa
1 luomu lime (kuori ja mehu)

Lisäksi:
4 dl riisiä (esim. basmati-) 
(nokare voita)
1 chili
1 ruukku korianteria

TEE NÄIN:

1. Paista ensin fileet. Kuumenna paistinpannussa öljy, paista fileitä noin 3-4 min per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet hieman väri. Mausta suolalla. Nosta pannulta sivuun odottamaan.

2. Fileiden paistuessa kuori ja paloittele lanttu pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna paistinpannussa lisää öljyä ja paista lanttuja keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes lantut ovat saaneet väriä ja jonkin verran pehmenneet.

4. Riisi: Huuhtele riisi kylmällä vedellä siivilässä. Laita kattilaan 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla noin 10–12 minuuttia, kunnes se on kypsää. Mausta kypsä riisi halutessasi nokareella voita.

5. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta inkivääri. Lisää sipulit pannulle ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle valkosipulit, inkivääri ja kurkuma tai juustokumina ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä.

6. Lisää kookosmaito, suola ja sokeri ja annan hautua noin 10 minuuttia.

7. Viipaloi kanat ohuiksi siivuiksi ja lisää pannulle.

8. Raasta limen pesty kuori ja purista mehu ja lisää kastikkeeseen.

9. Hienonna korianterin varret ja lisää kastikkeeseen. Säästä lehdet annosten päälle.

10. Viipaloi chili ohuiksi renkaiksi (poista halutessasi polttavimmat siemenosat).

11. Tarjoa kanarendang riisin kanssa ja viimeistele annokset chiliviipaleilla ja korianterilla.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.