Lanttulasagne ja vihreä salaatti jyväsinappisella vinegretillä

Lanttulasagne ja vihreä salaatti jyväsinappisella vinegretillä

Lantusta tehty lasagne, vihreä salaatti, vinegretti ja paahdetut tomaatit
Lantusta tehty lasagne on syksyn juuressesongin yllättäjä! Täyttävyyttä lasagneen tuo paistettu tofu ja täyteläisyyttä cheddarista valmistettu juustokastike. Kokeile ja ihastu! 

Neljälle
Valmistusaika: 50-60 minuuttia

AINEKSET:
2 (noin 800 g) lanttua
1 ½ rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
noin 500 g tiivistä tofua (esim. Mama mems tai Jalotofu)
2 rkl öljyä
1 tl timjamia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl soijaa

Juustokastike:
2 dl ruokakermaa + 2 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoa
noin 100 g cheddaria (esim. Kolatun juustolan Martta) 
ripaus muskottia
½ tl mustapippuria
noin 3-4 rkl raastettua parmesaania

Vihreä salaatti & jyväsinappinen vinaigrette: 
1 rkl jyväsinappia
3 rkl öljyä
1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 salaatti

TEE NÄIN:

1. Laita tilavaan kattilaan vettä kiehumaan. Mausta kiehuva vesi fondilla ja suolalla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

2. Leikkaa lantut halki ja kuori esim. juuresveitsellä. Leikkaa lantun puolikkaista ohuita, noin 3–4 mm:n paksuisia siivuja. Keitä siivut napakan kypsiksi, noin 5–10 min. Valuta lävikössä.

3. Lanttujen kiehuessa valmista lasagnen täytteet. Leikkaa tofu ohuiksi siivuiksi ja kuivaa esim. talouspaperilla tai puhtaalla liinalla painon alla. Kuumenna paistinpannu ja murenna kuivattu tofu pannulle. Paista kunnes tofu on saanut hiukan väriä. Lisää öljy ja jatka paistamista noin 5 min. Lisää timjami, hienonnettu valkosipuli ja soija ja jätä miedolle lämmölle odottamaan.

4. Tee juustokastike. Laita kattilaan kerma ja vesi (kermapurkin kautta) ja vispaa joukkoon vehnäjauhot. Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpö. Raasta joukkoon cheddar ja mausta muskotilla ja mustapippurilla.

5. Lado öljytyn vuoan pohjalle kerros lanttuja, kaada päälle ⅓ osa juustokastikkeesta ja puolet tofusta. Lado päälle lanttusiivuja, lisää ⅓ juustokastikkeesta ja loput tofuista. Lisää päälle vielä loput lantut ja kuorruta lopulla juustokastikkeella ja raastetulla parmesaanilla.

6. Paista lasagnea 200 asteessa noin 20–25 min, kunnes lasagne on saanut hyvin väriä. Ota uunista ja anna vetäytyä hetki.

7. Paiston aikana valmista salaatti. Sekoita kupissa sinappi, öljy, viinietikka ja hunaja. Revi salaatti salaattivadille ja valuta kastike päälle.

8. Tarjoa lanttulasagne vihreän salaatin kanssa.

Vinkki! Valmista lisukkeeksi ihanan hapokkaita ja makeita paahdettuja kirsikkatomaatteja. Pieneen vuokaan kirsikkatomaatit, loraus öljyä ja muutama timjamin oksa tai ripaus kuivattua timjamia. Paahda uunissa yhtä aikaa lasagnen kanssa. 

Vegaaniseksi! Valmista lanttulasagne vegaanisena vaihtamalla ruokakerma kaurakermaan ja cheddar vegaaniseen vuustoraasteeseen. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.