LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 30 minuuttia
AINEKSET:
1 sipuli
n. 500 g perunoita
1 ps luomu porkkanoita
1 rkl öljyä
n. 1 litra vettä
1 kala- tai kasvisliemikuutio
n. 500 g kuhafileetä
2-3 rkl Koskenlaskijaa (pehmeä/juokseva)
½ tl mustapippuria
1 luomu sitruunanmehu
(suolaa)
1 ruukku tilliä
TEE NÄIN:
1. Kuori ja paloittele tai hienonna sipuli. Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele pienehköiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan.
3. Lisää kattilaan paloitellut perunat ja porkkanat, vesi ja liemikuutio. Lisää tarvittaessa vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat napakan kypsiä.
4. Leikkaa kuhafilee paloiksi. Lisää kuhapalat sekä koskenlaskija keittoon ja sekoita. Anna kiehua vielä noin minuutin ajan.
5. Ota kattila pois liedeltä ja mausta keitto mustapippurilla ja luomu sitruunanmehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
6. Hienonna tilli ja sekoita keiton joukkoon tai ripottele maun mukaan keittoannosten päälle.
Tarjoa koskenlaskijan kuhakeitto tuoreen leivän kanssa.
Jätä kommentti