Italialainen appelsiinikana

Italialainen appelsiinikana

Appelsiinikanaa oliiveilla, ranskankermalla ja kaurajyvillä
Italialainen appelsiinikana on kanapata tulvillaan makuja. Oliivien, appelsiinin, valkosipulin ja timjamin yhteinen makusävel vie talvipäivänäkin Italian auringon alle. Kotimaiset kaurajyvät ja ranskankerma viimeistelevät aterian. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 35 minuuttia

AINEKSET:

noin 600 g broilerin fileitä
1 rkl öljyä
2 appelsiinia
56 valkosipulinkynttä
noin 1 dl kalamataoliiveja
6–8 timjamin oksaa
½  tl suolaa
½ tl mustapippuria

noin 4 dl kauranjyviä
noin 1 l vettä
(noin ½ kasvisliemikuutio tai loraus fondia)

150 g ranskankermaa
3–4 timjamin oksan lehdet

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Laita kauranjyvät kiehumaan – mausta vesi halutessasi kasvisliemikuutiolla tai fondilla. Keitä kypsiksi noin 20 minuuttia. Valuta tarvittaessa.

3. Jyvien kiehuessa valmista kana. Paista fileitä muutama minuutti per puoli kuumassa öljyssä paistinpannussa, niin että pinta saa hiukan väriä.

4. Laita fileet öljyllä voideltuun pataan tai uunivuokaan (voit myös käyttää paistinpannua vuoan tai padan sijaan, jos pannu on uuninkestävä). Purista appelsiineista mehu ja kaada kanojen päälle. Kuori valkosipulit, paloittele ronskisti ja lisää joukkoon oliivien ja timjamin oksien kanssa. Ripota päälle suola ja mustapippuri.

5. Laita pata uuniin ja paista noin 15 minuuttia. Lusikoi pari kertaa paistamisen aikana lusikalla lientä fileiden päälle.

6. Tarjoa appelsiinikana kauranjyvien ja ranskankerman kanssa. Viimeistele annokset timjamilla.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.