Miten upeat värit ja maut! Talvisesongin pehmeä avokado ja hapokkaan makea veriappelsiini sopivat täydellisesti yhteen - etenkin, kun kokonaisuuden kruunaavat suolaiset oliivit ja ihana paistettu juusto.
Neljälle
Valmistusaika: noin 30 min
AINEKSET:
1 salaatti
3 veriappelsiinia
1 avokado
noin 10 kpl kalamataoliiveja
2 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl hunajaa (tai ½ rkl sokeria)
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 Kolatun juustolan Ruska-juusto (tai halloumi)
Lisäksi tuoretta leipää ja esim. valmista punajuurihummusta
TEE NÄIN:
- Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Kuori ja leikkaa viipaleiksi veriappelsiinit. Leikkaa myös avokado kuorettomana siivuiksi. Halkaise oliivit.
- Kokoa salaatista, appelsiineista, oliiveista ja avokadosta salaatti joko vadille tai annoslautasille.
- Sekoita öljystä, etikasta, hunajasta, suolasta ja mustapippurista simppeli salaatinkastike.
- Leikkaa Ruska-juusto siivuiksi ja paista kuumalla paistinpannulla molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lisää salaatin päälle.
- Valuta kastike salaatin päälle. Tarjoa tuoreen leivän ja mieluisan päällisen kanssa.
Jätä kommentti