Avokado-veriappelsiinisalaatti paistetulla juustolla

Avokado-veriappelsiinisalaatti paistetulla juustolla

avokado-appelsiinisalaatti paistetulla juustolla ja punajuurihummusleipiä

Miten upeat värit ja maut! Talvisesongin pehmeä avokado ja hapokkaan makea veriappelsiini sopivat täydellisesti yhteen - etenkin, kun kokonaisuuden kruunaavat suolaiset oliivit ja ihana paistettu juusto. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 30 min

AINEKSET:

1 salaatti
3 veriappelsiinia
1 avokado
noin 10 kpl kalamataoliiveja
2 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl hunajaa (tai ½ rkl sokeria)
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 Kolatun juustolan Ruska-juusto (tai halloumi) 

Lisäksi tuoretta leipää ja esim. valmista punajuurihummusta

TEE NÄIN:

  1. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Kuori ja leikkaa viipaleiksi veriappelsiinit. Leikkaa myös avokado kuorettomana siivuiksi. Halkaise oliivit.
  2. Kokoa salaatista, appelsiineista, oliiveista ja avokadosta salaatti joko vadille tai annoslautasille.
  3. Sekoita öljystä, etikasta, hunajasta, suolasta ja mustapippurista simppeli salaatinkastike.
  4. Leikkaa Ruska-juusto siivuiksi ja paista kuumalla paistinpannulla molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lisää salaatin päälle.
  5. Valuta kastike salaatin päälle. Tarjoa tuoreen leivän ja mieluisan päällisen kanssa. 

 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.