Mehevä lasagne tuorepastasta

Mehevä lasagne tuorepastasta

Lasagne
Mehevä lasagne valmistuu maukkaasta jauheliha-tomaattikastikkeesta ja simppelisti syntyvästä juustokastikkeesta. Pehmeän tuloksen takaavat tuorepastalevyt eikä paistumistakaan tarvitse odotella kuin 20 minuuttia. Helppoa ja herkullista! 

Neljälle
Valmistusaika: noin 55 minuuttia

AINEKSET:

1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1-2 porkkana
noin 400 g naudan jauhelihaa
¾ tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 prk tomaattisäilykettä
3 dl vettä
1 rkl hunajaa / ½ rkl sokeria
1 rkl balsamicoa (tai ½ dl punaviiniä)
1 rkl liha- tai kasvisfondia (tai 1 -kuutio)
1-2 tl timjamia
1 pkt (250 g) tuorepastalevyjä
½ (noin 75 g) ps mozzarella raastetta

Juustokastike
1 rkl vehnäjauhoja + 1 dl vettä
1 prk kermaa
1 mm muskottia
½ tl suolaa
½ ps (noin 75 g) mozzarella raastetta

TEE NÄIN:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi porkkana (tai raasta).

2. Kuumenna paistinpannu ja paista jauheliha omassa rasvassaan eli kuivalla pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja siirrä hetkeksi lautaselle sivuun odottamaan.

3. Kuumenna pannussa oliiviöljy ja paista sipuleita ja porkkanoita noin 5 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää pannulle jauheliha, tomaattisäilykkeet, vesi (tölkin kautta huljutellen), sokeri tai hunaja, balsamico, fondi ja timjami. Hauduta noin 10 minuuttia, 20 jos maltat.

4. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.

5. Valmista juustokastike. Vispaa kattilassa yhteen vehnäjauhot ja vesi, kuumenna kevyesti sekoitellen kiehuvaksi. Lisää kerma, muskotti, suola ja juustoraaste ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta liedeltä vetäytymään.

6. Kokoa lasagne vuokaan. Laita vuoan pohjalle noin 1/4 juustokastikkeesta ja hiukan jauhelihakastiketta. Levitä päälle lasagnelevyjä ja toista. Kerroksien määrään vaikuttaa uunivuoan laakeus, esim. 3 kerrosta pastalevyjä on hyvä määrä. Säästä myös päällimmäisten pastalevyjen päälle molempia kastikkeita. Ripota pinnalle mozzarellaraastetta. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, hieman pidempi hetki jos maltat.

Vinkki! Valmista lasagnen lisukkeeksi vihreä salaatti jyväsinappi vinegretillä! Resepti täältä

Vinkki! Nopein ja maukkain lasagne löytyy ruokakaupoista ja se on A&A keittiön kokkien valmistama Klassinen lasagne. Jälleenmyyjät löydät täältä


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.