UUNISSA PAISTETUT BATAATTILASTUT
0

Ostoskorisi on tyhjä

UUNISSA PAISTETUT BATAATTILASTUT

juni 02, 2013

UUNISSA PAISTETUT BATAATTILASTUT

Puistoissa, veneellä tai hiekkarannalla vietetyn aurinkoisen kesäpäivän jälkeen - sekä tietenkin sen aikana - tarvitaan paljon hyvää naposteltavaa. Yksi omista suosikeistani sekä piknik-eväänä että niiden jälkeisenä herkkupalana ovat nämä uunissa rapeaksi paistetut bataattisipsit. Oliiviöljy, lime ja merisuola ovat erinomainen makuyhdistelmä, joka ei kuitenkaan peitä bataatin omia hienoja aromeja. Lisäpotkua kaipaavan kannattaa kokeilla myös mausteisempaa versiota esimerkiksi cayennepippurin, paprikan ja chilin kanssa!

Ainekset:

2 bataattia

2-3rkl oliiviöljyä

1 limen puristettu mehu

1tl merisuolaa

(cayennepippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta...)

 

 

Aloita viipaloimalla bataatit mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, esimerkiksi juustohöylää apuna käyttäen. Levitä bataattisiivut leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen ja anna kuivua muutaman tunnin ajan, tai mahdollisuuksien mukaan jopa yön yli. Sekoita öljy, limen mehu ja haluamasi mausteet kulhossa ja pyörittele kuivatettuja bataattisiivuja niin, että kaikki tulevat tasaisesti öljytyksi ja maustetuksi. Levitä taas leivinpaperille ja paahda 160-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kääntäen lastut varovaisesti puolessa välissä paistoaikaa.

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

 

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista