Tuorehernekeitto
LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 30 minuuttia
Ainekset:
1 sipuli
300 g perunoita
1 parsakaali
1 rkl öljyä
noin 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio (tai -fondia)
1 ps herneitä
½ rs tuorejuustoa
ripaus valkopippuria tai ⅓ tl mustapippuria
½ ruukku persiljaa
rouhittua mustapippuria
Tee tuorehernekeitto näin:
1. Kuori ja paloittele sipuli. Pese, kuori ja paloittele perunat. Paloittele parsakaali varsineen.
2. Kuumenna kattilassa öljy ja paista sipuleita koko ajan sekoitellen muutama minuutti.
3. Lisää kattilaan perunat, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua, kunnes perunat ovat pehmenneet. Lisää herneet ja keitä muutama minuutti.
4. Lisää kattilaan tuorejuusto ja pippuri ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoile tuorehernekeitto hienonnetulla persiljalla ja rouhitulla mustapippurilla viimeisteltynä.
Vinkki!
Keittoannosten viimeistelyyn sopii persiljan ja pippurin lisäksi esim. raastettu parmesaani, pähkinät, krutongit tai mantelilastut.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista