RUOKAMATKAILIJAN AMSTERDAM
0

Ostoskorisi on tyhjä

RUOKAMATKAILIJAN AMSTERDAM

mars 25, 2014

RUOKAMATKAILIJAN AMSTERDAM

Amsterdam on kaupunki, joka herää eloon keväällä. Kolean talven jälkeen paikalliset osaavat arvostaa aurinkoista kevättä ja koko kaupunki tuntuu ottavan uuden vuodenajan vastaan avoimin rinnoin. Pahamaineisuudestaan huolimatta kaupungissa on erittäin kotoisa ja rento tunnelma. Kyllä, urbaanit ihmiset tulevat myymään sinulle laittomia huumausaineita heti kun astut ulos hotellistasi pimeän jälkeen. Kyllä, kaupungissa vieraillessasi näet todennäköisesti enemmän alastomuutta vuorokaudessa kuin normaalisti näet vuodessa. Siitä huolimatta Amsterdam ei tunnu nuhruiselta.

Se johtuu suurelta osin siitä, että Amsterdam on niin paljon muutakin kuin punaiset lyhdyt, coffee shopit ja kellarireivit. Amsterdamissa voi viettää päiväkausia kierrellen edestakaisin kapeilla kujilla, maleksien kauniiden kanaalien varrella, pysähtyen silloin tällöin tarkkailemaan kaupungin eloa. Upea ja uniikki arkkitehtuuri, kanaalien yli kurkottavat sillat sekä hurmaavat kahvilat ja viehättävät bistrot rikastavat katukuvaa. Amsterdam on kaupunki täynnä mahdollisuuksia. Tässä niistä muutama.

LITE/DARK, Utrechtsestraat 22

Kaupungin ytimessä sijaitseva Lite/Dark on erittäin pirteä terveyspainotteinen kahvila, jossa voi nauttia muun muassa raakaravinto-leivonnaisista ja ravintolapäivän kojussanikin tutuksi tulleista detox-shoteista.

THE BUTCHER, Albert Cuypstraat 129

Amsterdamin parhaat hampurilaiset löytyvät De Pijp -kaupunginosassa sijaitsevasta The Butcher -ravintolasta, jossa purilaiset saa nauttia teurastamon kylmiötä muistuttavassa tilassa. Avokeittiön ansiosta annostaan odotellessa saa eturivin paikan pihvien paistoon.

Ravintolan takaosassa metallisen oven takana odottaa myös yksi kaupungin parhaista cocktail-baareista. Tähän salaiseen kapakkaan pääsee sisään vain ennakkovarauksen tehneenä, ja silloinkin summeria soitettuaan saa antaa koodisanan ennen siirtymistä maukkaiden juomien ja tyylikkään tunnelman äärelle.

JASPERS, Ceinturbaan 196

Jaspers on erittäin tyylikäs ja perinteikäs ravintola. Ensi silmäyksellä vaaleat pöytäliinat, rauhallinen musiikki ja kynttilänvalossa istuvat pariskunnat saattavat kuitenkin antaa ravintolasta hieman vääränlaisen kuvan - ravintola nimittäin välttyy vanhahtavalta tunnelmalta nuorekkaan henkilökuntansa sekä valoisan ja eläväisen avokeittiönsä ansiosta.

Ravintolan ruoka on samanaikaisesti perinteitä kunnioittavaa ja kokeellista. Pöytää varatessa kannattaa toivoa pöytää avokeittiön laidalta, jolloin illallinen saa lisäsäväyksiä hauskan keittiöhenkilökunnan avulla.

DE DRIE GRAEFJES, Rokin 128

De Drie Graefjes tarjoaa käsittämättömän laajan valikoiman leivonnaisia, joista voi nauttia kaksikerroksisen leipomo-kahvilan sisätiloissa tai tunnelmallisella kattoterassilla. Pienet kakkupalat ovat täällä pään kokoisia, joten kakkuhetkelle kannattaa suunnata sokerinnälkäisenä!

WANNEMAKERS, Singel 210

Wannemakers on pirteä ja rento bistro kauniilla Negen Straatjes -alueella, yhden Amsterdamin kauneimman kadun varrella. Kanaalin laidalla sijaitseva terassi sekä poikkeuksellisen lämminhenkinen palvelu kohottavat ravintolan astetta korkeammaksi elämykseksi. Tällä terasilla roséviinilasi kädessä on hyvä odotella hiljalleen hiipivää kesää.

Hollanti on juustoa rakastavien luvattu maa. Amsterdamista kannattaa ostaa tuliaisiksi esimerkiksi kypsää goudaa tai omaa suosikkiani, Reypenaerin kolme vuotta kypsytettyä X.O.-juustoa.

Illan hämärtyessä ja kaupungin valojen syttyessä kannattaa kuitenkin unohtaa juustot hetkeksi. Amsterdam on kauneimmillaan pimeän tullen kun tuhannet valot kimaltelevat kanaalien aaltoilevaa pintaa vasten.

CASA ROSSO, Oudezijds Achterburgwal 106/108

Amsterdam on täynnä illanviettovaihtoehtoja aina tyylikkäistä pianobaareista ja viinibaareista ronskeihin kellaribaareihin ja punaisten lyhtyjen alueen erikoiseen tarjontaan. Punaisten lyhtyjen katveessa sijaitseva Casa Rosso ei ole suunnattu heikkohermoisille. Teatterin eroottissävyinen ja huumorintajuinen show on paikoitellen erittäin rohkea.

Olen aina pitänyt itseäni melko mukautuvana ihmisenä ja koen osaavani sulautua tilanteeseen kuin tilanteeseen. Harvoin olen kuitenkaan tuntenut oloani aivan niin väärin sijoitetuksi kuin vanhassa teatterissa kolmenkymmenen japanilaisen bisnesmiehen ja humalaisten teinipoikien keskellä istuessani, samalla kun lavalla esiintyjät nauttivat banaaneista ja sikareista tavoin, joita en ennen pitänyt mahdollisena. Merkillisestä luonteestaan huolimatta, tai ehkä juuri sen ansiosta, tämä punaisten lyhtyjen alueella sijaitseva teatteri tarjoaa erittäin aidon amsterdamilaisen elämyksen.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista