
Harva kastike on niin monikäyttöinen kuin romesco. Kokeile sitä esimerkiksi grillatun kanan tai porsaan seuralaisena tai piristyksenä voileivissä. Se avaa myös uusia maailmoja espanjalaistyylisessä lasagnessa!
Ainekset:
2 punaista paprikaa
4 valkosipulin kynttä
1dl manteleita
1dl tomaattipyreetä
1dl oliiviöljyä
2tl punaviinietikkaa
kourallinen persiljaa
1tl savustettua paprikajauhetta
1tl paahdettua chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria
Paahda puolitettuja paprikoita 220-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes ne ovat selkeästi tummuneet kuorestaan. Paahda manteleita kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, lisää sitten tomaattipyree ja hauduta hetki.
Kuori paahdetut, jäähtyneet paprikat ja lisää pannulle valkosipulin kansa. Lisää myös oliiviöljy, persilja, etikka sekä mausteet ja anna hautua matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta sileäksi seokseksi, anna jäähtyä ja nauti!
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa.
Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihin