LAKTOOSITON
4:lle hengelle
Valmistusaika: 25-35 minuuttia
Erikoisvälineet: raastin, sauvasekoitin
AINEKSET:
1 parsakaali
2-3 perunaa
1 rkl voita
7-8 dl vihanneslientä
1 prk kaurakermaa
1 valkosipulin kynsi
1 keltasipuli
suolaa, pippuria
100 g parmesaanijuustoa
valitsemiasi mausteita
TEE NÄIN:
1. Laita uuni 200 asteelle.
2. Leikkaa parsakaalin kimput ja varret – laita ne erilleen. Pese, kuori ja viipaloi perunat pieniksi paloiksi.
3. Laita vihannesliemi (vihannesliemikuutio ja vesi) kattilaan kiehumaan.
4. Viipaloi sipuli, kuori ja murskaa valkosipuli. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuleita, perunoita ja viipaloituja parsakaalin varsia parin minuutin ajan.
6. Lisää kattilaan kiehuvaan vihannesliemeen sipulit, perunat ja parsakaalin varret, keitä 5-7 minuuttia kunnes varret ovat pehmeät. Lisää parsakaalikimput ja keitä vielä 7 minuuttia.
7. Kun keitto kiehuu, valmista juustolastut. Raasta juusto ja asettele juustoraaste pieniksi keoiksi leivinpaperille uunipellille. Älä asettele ihan vierekkäin, muuten ne sulavat yhteen.
8. Sirottele haluamiasi mausteita juustolle ja laita uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes lastut ovat saaneet väriä.
9. Lisää keittoon kerma ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota juustolastut uunista ja tarjoile keiton kera.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista