En ole koskaan ollut juurikaan kahvin enkä suklaan perään, vaikka ihmiset niitä molempia maanisesti aina kehuvatkin. Jostain syystä niiden yhdistelmä kuitenkin kolahti ja kovaa. Tässä täyteläisessä kakussa molemmat tuntuvat tuomaan toisistaan esille parhaat puolet.
Ainekset:
4dl sokeria
3 kananmunaa
1dl rypsiöljyä
2dl piimää
2dl tummaa, vahvaa kahvia
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1,5dl kaakaojauhetta
hitunen vaniljaa
täytteeseen:
2dl kermaa
5rkl vehnäjauhoja
200g voita
2dl sokeria
runsaasti vaniljaa
kuorrutukseen:
300g tummaa suklaata
2dl kermaa
Aloita vatkaamalla kananmunat, öljy ja piimä huolellisesti yhteen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset pienissä erissä seokseen varovaisesti sekoittaen. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana. Anna jäähtyä.
Valmista seuraavaksi kreemitäyte. Sekoita maito ja vehnäjauhot huolellisesti yhteen kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoita jatkuvasti, kunnes seos saostuu paksuhkoksi. Siirrä pois lämmöltä ja anna jäähtyä.
Vatkaa voi ja sokeri sekä vanilja kuohkeaksi seokseksi. Lisää maito-jauhoseos pienissä erissä sekaan ja vatkaa huolellisesti.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja levitä kreemitäyte niiden väliin. Aseta toinen kakkukerros päälle.
Suklaakuorrutus valmistuu helposti ja nopeasti. Sekoita suklaa ja kerma pienessä kattilassa ja pidä keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kakun päälle ja nauti!
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista