KANAA JA PARSAKAALIA HOISIN-KASTIKKEESSA
0

Ostoskorisi on tyhjä

KANAA JA PARSAKAALIA HOISIN-KASTIKKEESSA

februari 11, 2013

KANAA JA PARSAKAALIA HOISIN-KASTIKKEESSAViime lauantaina vietetty Kiinalainen uusivuosi herätti uinuvan rakkauteni kiinalaista ruokaa kohtaan. Kotitekoinen hoisin-kastikkeeni on lähipäivinä taipunut jo moneen, mutta nyt löysin viimein sellaisen ruoan, jota voisi syödä vaikka joka päivä käärmeen vuoden loppuun asti.

Ainekset:

500g kanan fileetä suurina suikaleina

300g parsakaalia

1 kiinalainen yksikyntinen valkosipuli (tai kaksi valkosipulin kynttä)

1 punainen chili

seesamiöljyä

1dl hoisin-kastiketta

mustia seesaminsiemeniä

Aloita paistamalla hienoksi silputtua valkosipulia ja chiliä anteliaasti seesamiöljytyllä kuumalla pannulla. Lisää melko nopeasti joukkoon myös parsakaali ja pieni loraus vettä. Paista pari minuuttia varovaisesti sekoittaen ja siirrä hetkeksi syrjään. Lisää pannulle hieman seesamiöljyä ja ruskista suikaloitu kana. Lisää pannulle kypsän kanan joukkoon hoisin-kastike ja parsakaalit ja sekoita huolellisesti. Paista muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen. Tarjoile esimerkiksi keitetyn tumman riisin tai nuudeleiden kanssa. Ripottele annoksen päälle seesaminsiemeniä juuri ennen tarjoilua.

 

 

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista