
Tillagningstid: 30–35 min
Ingredienser:
- 1 lök
- 2–3 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 2 skivor lantbröd
- vatten
- ca 500 g mogna ekologiska tomater
- 1 gurka
- 2 ekologiska paprikor
- ½ dl olivolja
- 1–2 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- gräslök
-
Skala och finhacka löken och vitlöken och fräs i olja i en stekpanna tills mjuka.
-
Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett snitt i tomaterna och koka dem i ca 1 minut. Lyft tomaterna över i en skål med kallt vatten och riv av skalet. Skär tomaterna i två delar och gröp ur kärnhuset.
-
Smula brödskivorna i en skål och tillsätt så pass mycket vatten att de blir mjuka.
-
Lägg tomatköttet, löken och det mjuka brödet i en matberedare eller blender, tillsätt tärnad gurka och paprika.
-
Mixa till en soppa och häll i olivoljan. Tillsätt lite grönsaksbuljong eller vatten enligt behov. Smaksätt med salt och peppar.
Servera: Dekorera soppan med gräslök och bjud ur soppskål.
Tips! Om du inte har matberedare eller blender, använd stavmixer. Tärna då grönsakerna riktigt smått.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa.
Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihin