Corn chowder -maissikeitto Pikkalan kartanon tuoreella maissilla ja pekonilla
GLUTEENITON, MAIDOTON
Neljälle
Valmistusaika: 25-30 minuutta
Ainekset:
1 keltasipuli
1 keltainen paprika
2 rkl öljyä
2 tuoretta maissintähkää
noin 5 dl vettä
½ luomusitruuna (kuori ja mehu)
1 prk kookoskermaa
2 pkt kikherneitä, luomu
2 pkt pekonia
3–4 rkl persiljaa, hienonnettuna
Tee näin:
1. Hienonna sipuli ja paprika ja kuullota niitä kattilassa noin 5 minuuttia.
2. Leikkaa sillä aikaa maissit irti tähkistä terävällä veitsellä. Laita vesi kattilaan ja keitä maisseja, sipuleita ja paprikoita noin 10 minuuttia.
3. Viipaloi pekoni ja paista rapeaksi paistinpannulla. Laita paistetut pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
4. Raasta sitruunan kuori.
5. Kaada kikherneiden neste pois ja huuhtele herneet kylmällä vedellä.
6. Sekoita tasaiseksi keitoksi sauvasekoittimella tai blenderillä maissit, sipuli, kikherneet, paprika, sitruunan mehu ja kuori sekä kookosmaito. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia ennen tarjoilua. Lisää vettä, jos haluat keitosta juoksevampaa.
7. Hienonna persilja.
Tarjoile keitto haaleana, kylmänä tai lämpimänä ja koristele persiljalla ja pekonilla. Voit hyvin valmistaa keiton myös ilman pekonia.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista