A&A Arvot: Lähiruoka on parempaa kuin etäruoka
0

Ostoskorisi on tyhjä

A&A Arvot: Lähiruoka on parempaa kuin etäruoka

mars 01, 2018

A&A Arvot: Lähiruoka on parempaa kuin etäruoka

Mitä mieltä? 

Lähiruoka on parempaa kuin etäruoka

 

Miksi lähiruokaa? Helpompi olisi vastata miksi ei: Yksittäisten lähitoimittajien kanssa työskentely on meille työläämpää ja kalliimpaa kuin tukusta tilaaminen. Mutta kun nämä yrittäjät ovat niin ihania ja usein hyvällä asialla. Ja onhan niitä ”oikeitakin” syitä. Mitä lähempää, sitä pienempi ilmastokuorma. Eläinkuljetuksissa lähiruoalla on usein lyhyempi matka, joka on myös varmemmin valvottu. Kuten myös päästöt Itämereen. Ja olisihan sillä hurja vaikutus kansantalouteen, jos syötäisiin pääasiassa suomalaista ja suomenruotsalaista. Aika moni ruoka-alan yrittäjistä sattuu olemaan tvåspråkiga.

 

Mitä me teemme?

Esimerkiksi parsa tulee meille Italiasta, ei Perusta tai Meksikosta. Valitsimme virolaisen mehun, koska siinä oli parempi maku, parempi pakkaus, parempi hinta ja se tulee laivalla kohtalaisen läheltä. Ja vähän asian vierestä: Me emme myy ruotsalaisia perunoita, koska eiväthän ruotsalaiset oikeasti osaa viljellä perunaa. Ne ovat vetisiä ja maistuvat mudalta. Suomalainen peruna, etenkin Oven peruna, on kyllä ihan sairaan hyvää ja Helenakin on tästä samaa mieltä. Okei, kerran ollaan myyty juhannuksena ruotsalaista, kun oli ihan kauhea perunapula.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista