Viinit pääsiäismenulle
0

Ostoskorisi on tyhjä

Viinit pääsiäismenulle

Anton & Anton Pääsiäisruokakassi – Klassikko lihalla

Pääsiäismenu liha

Aperitiiviksi J. Lassallen hedelmäisen elegantti ja raikkaan mineraalinen klassikkosamppanja. Lassallen elegantin tyylin taustalla on puhtaasti naisten luotsaama yhtiö nyt jo kolmannessa sukupolvessa.

Lohitartarille valitsimme Gavi del Comune di Gavi-viinin. Kyseessä Piemonten Cortese-lajikkeesta tuotettu raikkaan hedelmäinen, aromikas ja moniulotteinen valkoviini. Tuottaja Olim Bauda on alueen johtavia huipputaloja, jonka viinien keskimääräinen laatu on merkittävän korkea.

Luomukaritsalle elegantti ja silkkinen Barbera d’Alba Superiore on varmuudella täydellinen valinta. Viini tulee Broccardon pieneltä viinitalolta Barolon alueen eteläosasta Monforte d’Alban kylän tarhoista.

Jälkiruuan kruunaa Tokajin alueen moderni makea viini, jonka aromeissa on hunajaa, aprikoosia ja ananasta. Viini on myös raikas, joten sen makeus on hyvin tasapainoista ja miellyttävää.

Champagne J Lassalle Cuvée Preference Brut

Gavi del Comune di Gavi 2021

Barbera d’Alba Superiore 2019

Sauska Late Harvest Cuvée 2018 50,0 cl

 

Anton & Anton Pääsiäisruokakassi – Klassikko kalalla

Pääsiäismenu kala

Aperitiiviksi upea “single vineyard” Blanc de Blancs Samppanja pieneltä Francois Vallois’n talolta. Raikkautta, kuohkeutta ja kevään kirkkautta. 

Lohitartarille luksusta, vaalean lohenvärinen H&B Côtes de Provence Rosé, jonka tyyli on kuiva, elegantti ja raikkaan mineraalinen. 

Siialle ja parsalle klassikoiden klassikko, raikkaan herukkainen ja arvokas Sancerre Chavignol.

Jälkiruuan kruunaa piemontelainen keveä, pirskahteleva ja simamaisen aromikas Moscato d’Asti, Olim Baudan huipputalolta.

Champagne Francois Vallois Blanc de Blancs Les Falloises 2016

H&B Cotes de Provence Rosé 2020

Sancerre Chavignol 2020

Moscato d’Asti Pian Centive 2020 37,5 cl