Tiedote 04.07.2023

Anton & Anton keskittyy artesaaniaterioihin, ruokakassipalvelu päättyy 

Anton & Antonin moneen kertaan parhaaksi valittu ruokakassipalvelu päättyy. Tuttu nimi, yritys ja Andrea Hasselblatt sen puikoissa eivät kuitenkaan katoa minnekään, sillä Anton & Anton jatkaa käsintehtyjen valmiiden aterioiden parissa. 

Anton & Anton strategia on jo useamman vuoden ajan ollut keskittyä yhä enemmän artesaaniaterioiden valmistukseen omassa keittiössä ja niiden myyntiin muun muassa Keskon ja S-ryhmän ruokakaupoissa. Viimeinen Anton & Antonin oma ruokakauppa suljettiin vuosi sitten.  Ruokakassiliiketoimintaa jatkettiin niin kauan, kun se kasvoi ja kannatti, ja sitä kautta myytiin myös oman keittiön herkkuja tuhansiin pöytiin joka vuosi.  

Vuosi 2022 muutti kaiken: ostovoiman laskun myötä moni alkoi tinkimään laadusta ja palvelusta, ja liittyi säästäjien joukkoon. Samaan aikaan raaka-aineiden, logistiikan ja energian hintojen nousu vei katteet.  

  • Jos pitäisimme laadusta ja arvoistamme kiinni, hinta nousisi niin korkeaksi, että menettäisimme asiakkaamme. He ovat sukulaissielujamme, joiden mielestä kokkaaminen ei ole vaivalloista vaan kivaa – etenkin kun reseptit ja raaka-aineet ovat mietittyjä. Kiitos viimeisille mohikaaneille, kiittelee toimitusjohtaja Hasselblatt.  

Vuosi on ollut vaikea premium-ruoalle ja palveluille. Viimeisimpänä Oda yllätti sulkemalla verkkokauppansa, ja monet laatuun panostavat pienyritykset ovat lopettaneet toimintansa. Hasselblatt kertoo työnsä olleen näinä aikoina sekä raskasta että palkitsevaa: 

  • Olemme vaalineet suomalaista ruokakulttuuria ja tukeneet pientuottajia. Se ei ole ollut helppoa eikä riskitöntä vaan todella vaikeaa matematiikkaa. Mutta esimerkiksi sesonkikasseja on ollut ilo tuottaa.   

Tämän palvelun viimeiseksi jääneessä vertailussa Iltalehti antoi Anton & Antonin Ruokakassille ainoana 10/10 ja nimesi sen ruokakassien Rolls-Royceksi.  

  • Nyt, kun päätämme ruokakassipalvelumme, toivomme, että sinä, asiakkaamme ja sukulaissielumme, jatkat meidän ruokafilosofiamme parissa valmiiden aterioiden merkeissä. Löydät valmiit ateriamme jo yli 200 kaupan kylmäkaapista – tiedämme, että löydät niistä saman laadun ja huolellisen suunnittelun, joka on tehnyt ruokakasseistamme niin suositun, Hasseblatt sanoo.  

Lisätietoja:  
Toimitusjohtaja Andrea Hasselblatt, andrea.hasselblatt@antonanton.fi, +358 40 1919424 

4.7. tiistain ja 5.7. keskiviikon tilaukset toimitetaan normaalisti. Tämän jälkeen palvelu päättyy. 

 

Kysymykset asiakkuuksista voi lähettää osoitteeseen tiimi@antonanton.fi  tai soittaa asiakaspalveluumme arkisin klo 10 –15 +358 9 231 2111   

 

Kestotilaukset:  

Tämän viikon toimitusten jälkeen kestotilausten automaattiveloitukset keskeytetään ja asiakastiedot, mukaan lukien maksutiedot, poistetaan tilaajapalvelu ReChargen ja maksuvälittäjä Stripen toimesta.