Vöner jouluvarras sinappi-vaahterasiirappi glaseerauksella

Vöner jouluvarras sinappi-vaahterasiirappi glaseerauksella

joulukuu 21, 2021

Vöner jouluvarras sinappi-vaahterasiirappi glaseerauksella


Vöner jouluvarras sinappi-vaahterasiirappi glaseerauksella

Ainekset:

1 kg / 1 pkt Vöner varras 

Glaseerauskastike:

1 dl omenamehua
1 dl vaahterasiirappia
1 dl fariinisokeria
2 1/2 rkl Dijon-sinappia
1 rkl soijakastiketta
1/4 tl jauhettua neilikkaa

Tee näin:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteiseksi.

2. Ota Vönervarras pakkauksesta. Leikkaa vartaan pintaan veitsellä viillot. Voitele pinta kasvisrasvalla. Kääri varras ensin leivinpaperiin ja sitten vielä folioon.

3. Paista varraskääröä uunivuuassa uunin keskitasolla 1 tunnin ajan. Käännä käärö paistoajan puolessa välissä.

4. Valmista glaseerauskastike sillä aikaa kun Vönervarras paistuu uunissa. Mittaa kattilaan omenamehu, vaahterasiirappi ja fariinisokeri. Keitä seosta hämmennellen noin 15 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappiseksi. Anna jäähtyä hetken. Lisäää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin.

5. Ota varras uunista, anna jäähtyä hieman ja avaa käärö. Sivele noin puolet glaseerauskastikkeesta vartaan päälle ja anna paistua uunissa vielä 15 minuutin ajan.

6. Koristele kokonaisilla neilikoilla. Käytä loput glaseerauskastikkeesta tarjoilun yhteydessä tai kastikkeeksi valmiiden varrasviipaleiden päälle.

Resepti: Vöner

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista