VEGAANINEN
Neljälle
Ainekset:
Keittomäärä 3 dl / henkilö
500 g vihreitä parsoja
3 salottisipulia
2 rkl öljyä
5 dl Oatly iMat Ruokaan
5 dl vettä
2 rkl kasvisliemijauhetta / fondia 1 dl valkoviiniä (halutessasi)
1⁄2 tl suolaa
1 mm mustapippuria
1 rasia orvokkeja (syötäviä)
1 focaccia
Koristelu: Parsan nuppuja + orvokkeja
Tee näin:
1. Kuori parsa, jotta parsakuituja ei tule keittoon. Pilko 1 cm:n pituisiksi paloiksi.
2. Leikkaa parsan nuput parsoista ja keitä ne ensiksi kiehuvassa, suolatussa vedessä 2 min. Nosta nuput reikäkauhalla ja siirrä sivuun. Lisää samaan keitinveteen parsat ja keitä 5 min. Siivilöi vesi toiseen kattilaan, vesi käytetään keitossa, koska siinä on paljon makua. Siirrä kaikki parsat sivuun, kun valmistelet seuraavaa vaihetta.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Lämmitä kuumaksi voi/öljy kattilassa ja kuullota sipulit kiiltäväksi. Lisää kerma, vesi, kasvisliemijauhe/fondi ja viini. Lämmitä kiehuvaksi.
4. Jos ei ole viiniä, voi tämän vaiheen jättää. Viini antaa mukavan, hapokkaan maun keitolle.
5. Lisää parsa kermaseokseen, paitsi nuput, jotka käytetään koristeluun. Anna kiehua 15 min.
6. Sokeuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Koristele parsan nupuilla ja leikatulla orvokeilla.
Jätä kommentti