0

Ostoskorisi on tyhjä

UUNISSA PAISTETUT FALAFELIT

Tammikuu 03, 2013

UUNISSA PAISTETUT FALAFELIT

Falafelit ovat ylivoimaisesti lempikasvisruokaani. Ne toimivat erinomaisesti välipalana, salaatin joukossa, pitaleivän täytteenä tai esimerkiksi couscousin kanssa illallisella nautittuna. Falafelien monikäyttöisyydestä huolimatta yksi asia on vaivannut minua - aina ei tekisi mieli uppopaistettua ruokaa. Haastoin siis itseni kehittämään kevyemmän version lempiherkustani.

Alkutaipale osoittautui yllättävän haastavaksi, sillä falafelini eivät suostuneet millään pysymään koossa. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen alkoikin tuntua etten opi edes kantapäideni kautta mitään. Kolmannella yrityksellä osuin kuitenkin napakymppiin. Kikherneiden ystävät, nauttikaa!

Ainekset:

1 prk (n. 250g) esikäsiteltyjä kikherneitä

puolikas sipuli, hienoksi silputtuna

2 valkosipulin kynttä, puristettuna

1rkl jauhettua kuminaa

1tl jauhettua korianteria

1tl suolaa

persiljasilppua

2rkl vehnäjauhoja

3rkl oliiviöljyä

Murskaa herneet haarukkaa tai survinta käyttäen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja vaivaa käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile pieniksi palloiksi, litistä pallot paksuiksi kiekoiksi, sivele kevyesti öljyllä ja paista öljytyllä leivinpaperilla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä falafel-kiekot varovaisesti puolessa välissä paistoaikaa.

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat maukkaat reseptit. Voit tehdä kerta- tai kestotilauksen ja ruokakassi toimitetaan kotiovellesi.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista