Falafelit ovat ylivoimaisesti lempikasvisruokaani. Ne toimivat erinomaisesti välipalana, salaatin joukossa, pitaleivän täytteenä tai esimerkiksi couscousin kanssa illallisella nautittuna. Falafelien monikäyttöisyydestä huolimatta yksi asia on vaivannut minua - aina ei tekisi mieli uppopaistettua ruokaa. Haastoin siis itseni kehittämään kevyemmän version lempiherkustani.
Alkutaipale osoittautui yllättävän haastavaksi, sillä falafelini eivät suostuneet millään pysymään koossa. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen alkoikin tuntua etten opi edes kantapäideni kautta mitään. Kolmannella yrityksellä osuin kuitenkin napakymppiin. Kikherneiden ystävät, nauttikaa!
Ainekset:
1 prk (n. 250g) esikäsiteltyjä kikherneitä
puolikas sipuli, hienoksi silputtuna
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
1rkl jauhettua kuminaa
1tl jauhettua korianteria
1tl suolaa
persiljasilppua
2rkl vehnäjauhoja
3rkl oliiviöljyä
Murskaa herneet haarukkaa tai survinta käyttäen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja vaivaa käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile pieniksi palloiksi, litistä pallot paksuiksi kiekoiksi, sivele kevyesti öljyllä ja paista öljytyllä leivinpaperilla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä falafel-kiekot varovaisesti puolessa välissä paistoaikaa.
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista
Henry Hellén
helmikuu 24, 2020
Heissan täältä ruottinmaalta, Täällä toinen falafelin ystävä. Täytyy kokeilla tätä. Tosin oletan ohjeessa mainitun kuminan tarkoittavan juustokuminaa eli jeeraa joka on se perinteinen mauste falafeleissä. Ne kun ovat ihan eri mausteet,
Lainaus: “Jeera eli juustokumina eli roomankumina (englanniksi cumin) on täysin eri mauste kuin kumina (englanniksi caraway).” Mvh Henkka