Falafelit ovat ylivoimaisesti lempikasvisruokaani. Ne toimivat erinomaisesti välipalana, salaatin joukossa, pitaleivän täytteenä tai esimerkiksi couscousin kanssa illallisella nautittuna. Falafelien monikäyttöisyydestä huolimatta yksi asia on vaivannut minua - aina ei tekisi mieli uppopaistettua ruokaa. Haastoin siis itseni kehittämään kevyemmän version lempiherkustani.
Alkutaipale osoittautui yllättävän haastavaksi, sillä falafelini eivät suostuneet millään pysymään koossa. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen alkoikin tuntua etten opi edes kantapäideni kautta mitään. Kolmannella yrityksellä osuin kuitenkin napakymppiin. Kikherneiden ystävät, nauttikaa!
Ainekset:
1 prk (n. 250g) esikäsiteltyjä kikherneitä
puolikas sipuli, hienoksi silputtuna
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
1rkl jauhettua kuminaa
1tl jauhettua korianteria
1tl suolaa
persiljasilppua
2rkl vehnäjauhoja
3rkl oliiviöljyä
Murskaa herneet haarukkaa tai survinta käyttäen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja vaivaa käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile pieniksi palloiksi, litistä pallot paksuiksi kiekoiksi, sivele kevyesti öljyllä ja paista öljytyllä leivinpaperilla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä falafel-kiekot varovaisesti puolessa välissä paistoaikaa.
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat maukkaat reseptit. Voit tehdä kerta- tai kestotilauksen ja ruokakassi toimitetaan kotiovellesi.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista