Uunibataatti ja paahdetut kikherneet
0

Ostoskorisi on tyhjä

Uunibataatti ja paahdetut kikherneet

helmikuu 27, 2020

Uunibataatti ja paahdetut kikherneet



VEGAANINEN, GLUTEENITON – paitsi jogurtti

4:lle hengelle
Valmistusaika: 45 minuuttia
Erikoisvälineet: Raastin

 

AINEKSET:

2 luomubataattia
2 purkkia luomukikherneitä 
1 rkl paprikajauhetta

oliiviöljyä & suolaa & mustapippuria

Salsa:

2 luomupäärynää
200 g fenkolia
1/2 rasia luomukirsikkatomaatteja tai kotimaisia kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
4 rkl hienonnettua korianteria (varret & lehdet)
2 tl chilihiutaleita
1 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä

suolaa

Jogurtti:

2,5 dl turkkilaista kaurajogurttia
1 luomulime, raastettu kuori ja mehu
2 raastettua valkosipulinkynttä
1 rkl juoksevaa hunajaa

suolaa & mustapippuria

 

TEE NÄIN:

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Bataatti: Pese ja halkaise pituudeltaan. Sivele kuoret ja pinnat oliiviöljyllä ja suolaa leikkuupinnat. Paahda perunat kuoret ylöspäin 30 min uunin keskitasolla.
3. Jogurttikastike: Sekoita kaikki ainekset, mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
4. Salsa: Sekoita viinietikka, oliiviöljy ja chilihiutaleet. Kuori ja kuutioi päärynä ja punasipuli, hienonna korianteri, sekoita kulhoon marinadin kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
5. Kun bataatti on kypsynyt uunissa 30 min: Käännä puolikkaat ja survo sisusta kevyesti haarukalla. Laita uuni grilliteholle, jos sellainen on.
6. Valuta ja huuhdo kikherneet. Sekoita kikherneet oliiviöljyn, paprikajauheen, suolan ja pippurin kanssa. Levitä pellille ja paahda bataatin kanssa uunissa vielä 7 min.
7. Koristele korianterinlehdillä ja tarjoa.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista