Tuoreherne-parsakeitto
0

Ostoskorisi on tyhjä

Tuoreherne-parsakeitto

huhtikuu 22, 2022

Tuoreherne-parsakeitto

Tuoreherne-parsakeitto

VEGAANINEN
Neljälle
Valmistusaika: 35 minuuttia

 

Ainekset:

2 nippua parsaa
10 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 ps herneitä
1 prk kaurakermaa
mustapippuria (& suolaa)
½ herneenversoja

Tee tuore-herneparsakeitto näin:

1. Huuhtele ja kuori parsat ohuelti. Napsauta kuiva tyvi irti. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää suola, sokeri sekä parsan kuoret ja kannat. Keitä noin 10 minuuttia ja siivilöi liemi talteen.

2. Liemen kiehuessa leikkaa parsoista nuput ja laita ne syrjään. Leikkaa parsan varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita hetki. Lisää parsan varret, liemi ja herneet. Keitä, kunnes parsat ovat pehmenneet ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

4. Lisää kerma ja keitä vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

5. Paahda parsan nuppuja ja mantelilastuja hetki pannulla (kuivalla pannulla tai halutessasi nokareessa voita tai tilkassa öljyä). Lisää mantelilastut ja parsan nuput keittoannosten päälle.

Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää ja herneenversoja.

 

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista