Tomaattinen puna-ahvenkeitto ranskankermalla
LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 30 minuuttia
AINEKSET:
1 sipuli
2 porkkanaa
1 fenkoli
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 rkl kalafondia (tai ½ liemikuutio)
2 prk luomutomaattimurskaa
mausteet: yht. noin 2 tl chiliä / mustapippuria / paprikaa / kurkumaa
500 g puna-ahventa (MSC)
½ - 1 sitruunan mehu
(suolaa)
Lisäksi:
½ prk ranskankermaa
TEE NÄIN:
1. Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkanat. Huuhtele fenkoli ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Säästä fenkolin mahdolliset tillimäiset vihreät lehtiosat keiton koristeluun.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetken aikaa.
3. Lisää vesi, kalafondi (tai puolikas liemikuutio) ja tomaattimurska. Lisää myös valitsemasi mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.
4. Pilko kala ja lisää keittoon. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
5. Purista sitruunasta mehu ja lisää keittoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Annostele keitto lautasille ja viimeistele annokset ranskankermanokareella ja fenkolin lehdillä. Nauti tuoreen leivän kera.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista