Tomaattinen lohikeitto fenkolilla
GLUTEENITON, LAKTOOSITON
2:lle hengelle
Valmistusaika: 20-25 minuuttia
Erikoisvälineet: Kattila, raastin
AINEKSET:
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
½ dl hienonnettua tilliä
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl voita
3 dl vettä
1 kala- tai kasvisliemikuutio
1½ dl ruokakermaa
½ sitruuna(kuori ja mehu)
1 fenkoli
½ prk papuja
300 g kirjolohta
TEE NÄIN:
1. Kuori ja pilko salottisipuli ja valkosipuli.
2. Siirrä kattilaan yhdessä hienonnetun tillin, tomaattipyreen ja voin kanssa.
3. Paista pari minuuttia, ja lisää vettä kattilaan.
4. Lisää liemikuutio sekä kerma, keitä 2-3 minuuttia.
5. Sillä välin voit höylätä tai leikata fenkolin ohuesti ja kuutioida lohen. Raasta sitruunan kuori.
6. Lisää kattilaan sitruunamehu ja -raaste, lohi, pavut sekä fenkoli. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna hautua pari minuuttia, tarkista maku ja mausta suolalla oman maun mukaan.
Tarjoa kalakeitto tuoreella tillillä viimeisteltynä tuoreen leivän kanssa.
Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista