Thairuokaa on vaikea tehdä yhtä hyvin kuin thaimaalaiset itse kotimaassaan, ravintoloissaan tai niissä älyttömän hyvissä pakasteboxeissaan. Joskus on kuitenkin niitä päiviä kun on pakko saada etnistä ruokaa, mutta ei millään haluaisi lähteä kotoaan ulos julmaan maailmaan. Niinä päivinä on hyvä ylittää omat odotuksensa valmistamalla tätä helppoa ja herkullista thaimaalaishenkistä currykanaa!
Ainekset:
400g kanan fileetä, suikaloituna
2rkl seesamiöljyä, paistamiseen
n. 200g parsakaalia
1 porkkana
1 bataatti
½ keltainen paprika
½ punainen paprika
1tl inkiväärijauhetta
1-2rkl punaista thai curry –tahnaa
1-2rkl thaichilitahnaa
1rkl kalakastiketta
2tlk kookosmaitoa
lime, viipaloituna
punainen chili, silputtuna
(keitettyä couscousia)
Aloita ruskistamalla kanapalat kuumalla, öljytyllä pannulla. Käytä mieluiten seesamiöljyä, jonka aromimaailma sopii erinomaisesti itämaiseen ruokaan. Lisää seuraavaksi pannulle laaja valikoima pilkottuja kasviksia (käytä rohkeasti myös listan ulkopuolelle jääneitä suosikkejasi) pannulle ja kypsennä muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle inkivääri, kalakastike sekä curry- ja chilitahnat ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi pannulle kookosmaito ja kiehauta. Testaa maku ja lisää halutessasi hieman curry- tai chilitahnaa. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet miellyttävän pehmeiksi. Varmista bataattien kypsyys haarukalla.
Halutessasi voit lisätä loppuvaiheessa joukkoon myös esimerkiksi auringonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä. Nauti esimerkiksi kypsennetyn couscousin kanssa ja tarjoile limelohkojen ja silputun chilin kera!
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Olipa hyvä resepti! Jätin lisukecouscousin pois ja söin ikään kuin keittona ❤️
Jätä kommentti