THAI-HENKINEN KOOKOSKANA

THAI-HENKINEN KOOKOSKANA

Thairuokaa on vaikea tehdä yhtä hyvin kuin thaimaalaiset itse kotimaassaan, ravintoloissaan tai niissä älyttömän hyvissä pakasteboxeissaan. Joskus on kuitenkin niitä päiviä kun on pakko saada etnistä ruokaa, mutta ei millään haluaisi lähteä kotoaan ulos julmaan maailmaan. Niinä päivinä on hyvä ylittää omat odotuksensa valmistamalla tätä helppoa ja herkullista thaimaalaishenkistä currykanaa!

 

 

Ainekset:

400g kanan fileetä, suikaloituna

2rkl seesamiöljyä, paistamiseen

n. 200g parsakaalia

1 porkkana

1 bataatti

½ keltainen paprika

½ punainen paprika

1tl inkiväärijauhetta

1-2rkl punaista thai curry –tahnaa

1-2rkl thaichilitahnaa

1rkl kalakastiketta

2tlk kookosmaitoa

lime, viipaloituna

punainen chili, silputtuna

(keitettyä couscousia)

Aloita ruskistamalla kanapalat kuumalla, öljytyllä pannulla. Käytä mieluiten seesamiöljyä, jonka aromimaailma sopii erinomaisesti itämaiseen ruokaan. Lisää seuraavaksi pannulle laaja valikoima pilkottuja kasviksia (käytä rohkeasti myös listan ulkopuolelle jääneitä suosikkejasi) pannulle ja kypsennä muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle inkivääri, kalakastike sekä curry- ja chilitahnat ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi pannulle kookosmaito ja kiehauta. Testaa maku ja lisää halutessasi hieman curry- tai chilitahnaa. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet miellyttävän pehmeiksi. Varmista bataattien kypsyys haarukalla. 

Halutessasi voit lisätä loppuvaiheessa joukkoon myös esimerkiksi auringonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä. Nauti esimerkiksi kypsennetyn couscousin kanssa ja tarjoile limelohkojen ja silputun chilin kera!

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua