Teriaykilohi
0

Ostoskorisi on tyhjä

Teriaykilohi

kesäkuu 14, 2013

Teriaykilohi


En ole koskaan käynyt Japanissa, vielä. Japani ja sen erikoinen keittiö on kuitenkin yksi henkilökohtaisista suosikeistani, vaikka japanliaisen keittiön monet ruoka-aineet ja monimutkaiset tekniikat pelottavatkin minua.
Onnistuttuani oman teriyaki-kastikkeeni valmistamisessa oli kuitenkin pakko rohkaistua ja kokeilla kyseistä kastiketta käytännössä. Tämä japanilais-suomalainen teriyaki-lohi osoittautui niin herkulliseksi, että päädyin kiroamaan itseäni siitä, että olen syönyt lohta ilman teriyaki-kastiketta jo vuosikymmeniä, kuin mikäkin moukka. Ei enää. Tästä lähtien laitan teriyaki-kastiketta kaikkeen.

Ainekset:
400g lohta
2rkl vehnäjauhoja
seesamiöljyä paistamiseen

Aloita leikkaamalla lohi 2-3 senttiä leveiksi suikaleiksi. Pyörittele lohisuikaleet vehnäjauhoissa ja heitä kuumalle öljytylle pannulle kypsymään. Paistettuasi lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta voit siirtää pannun pois lämmöltä. Lisää pannulle vajaa ruokalusikallinen teriyaki-kastiketta jokaista lohipalaa kohden ja kääntele lohisuikaleita niin, että ne ovat täysin kastikkeen peitossa. Siirrä lautaselle ja tarjoile esimerkiksi riisin, pinaatin ja avokadon kanssa.

- Jerry Kivelä

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista