TERIYAKI-LOHI

TERIYAKI-LOHI

En ole koskaan käynyt Japanissa, vielä. Japani ja sen erikoinen keittiö on kuitenkin yksi henkilökohtaisista suosikeistani, vaikka japanliaisen keittiön monet ruoka-aineet ja monimutkaiset tekniikat pelottavatkin minua.

Onnistuttuani oman teriyaki-kastikkeeni valmistamisessa oli kuitenkin pakko rohkaistua ja kokeilla kyseistä kastiketta käytännössä. Tämä japanilais-suomalainen teriyaki-lohi osoittautui niin herkulliseksi, että päädyin kiroamaan itseäni siitä, että olen syönyt lohta ilman teriyaki-kastiketta jo vuosikymmeniä, kuin mikäkin moukka. Ei enää. Tästä lähtien laitan teriyaki-kastiketta kaikkeen.

Ainekset:

400g lohta

teriyaki-kastiketta

2rkl vehnäjauhoja

seesamiöljyä paistamiseen

Aloita leikkaamalla lohi 2-3 senttiä leveiksi suikaleiksi. Pyörittele lohisuikaleet vehnäjauhoissa ja heitä kuumalle öljytylle pannulle kypsymään. Paistettuasi lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta voit siirtää pannun pois lämmöltä. Lisää pannulle vajaa ruokalusikallinen teriyaki-kastiketta jokaista lohipalaa kohden ja kääntele lohisuikaleita niin, että ne ovat täysin kastikkeen peitossa. Siirrä lautaselle ja tarjoile esimerkiksi höyrytetyn parsakaalin ja riisin kanssa.

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua