
En ole koskaan käynyt Japanissa, vielä. Japani ja sen erikoinen keittiö on kuitenkin yksi henkilökohtaisista suosikeistani, vaikka japanliaisen keittiön monet ruoka-aineet ja monimutkaiset tekniikat pelottavatkin minua.
Onnistuttuani oman teriyaki-kastikkeeni valmistamisessa oli kuitenkin pakko rohkaistua ja kokeilla kyseistä kastiketta käytännössä. Tämä japanilais-suomalainen teriyaki-lohi osoittautui niin herkulliseksi, että päädyin kiroamaan itseäni siitä, että olen syönyt lohta ilman teriyaki-kastiketta jo vuosikymmeniä, kuin mikäkin moukka. Ei enää. Tästä lähtien laitan teriyaki-kastiketta kaikkeen.
Ainekset:
400g lohta
2rkl vehnäjauhoja
seesamiöljyä paistamiseen
Aloita leikkaamalla lohi 2-3 senttiä leveiksi suikaleiksi. Pyörittele lohisuikaleet vehnäjauhoissa ja heitä kuumalle öljytylle pannulle kypsymään. Paistettuasi lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta voit siirtää pannun pois lämmöltä. Lisää pannulle vajaa ruokalusikallinen teriyaki-kastiketta jokaista lohipalaa kohden ja kääntele lohisuikaleita niin, että ne ovat täysin kastikkeen peitossa. Siirrä lautaselle ja tarjoile esimerkiksi riisin, pinaatin ja avokadon kanssa.
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa.
Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihin