TAPAS - MARINOIDUT OLIIVIT
0

Ostoskorisi on tyhjä

TAPAS - MARINOIDUT OLIIVIT

maaliskuu 27, 2013

TAPAS - MARINOIDUT OLIIVIT

Espanjalaisten tapas-pikkupurtavien sanotaan saaneen alkunsa siitä kun andalusialaisissa tavernoissa janoisat miehet laskivat siivun leipää sherrylasinsa suulle, jotta makeaan juomaan ei päätyisi kärpäsiä. Nykyään tapakset ovat kuitenkin paljon enemmän kuin vain yksi tapa välttää hyönteisten tahatonta syömistä.

Tapakset ovat herkullisia pieniä sormiruokia, jotka soveltuvat erinomaisesti jaetuksi nautinnoksi esimerkiksi ystävien kesken. Perinteisiä tapaksia löytyy moneen lähtöön ja uusia tuntuu pongahtavan ilmoille hetki hetkeltä enemmän. Tapakset ovatkin erinomainen tilaisuus harjoitella eri ruoka-aineiden yhdistelmiä ja testailla omien makumieltymysten rajoja.

Nämä marinoidut oliivit ovat oiva lisä monipuoliseen tapas-pöytään. Reseptiäni ei kannata kuitenkaan kohdella kuin pyhää kirjoitusta. Kokeile rohkeasti juuri sellaisia tapas-oliiveja, joista itse varmasti nautit!

Ainekset:

1prk vihreitä oliiveja (kivelliset ovat maukkaampia, mutta kivettömät kätevämpiä)

1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

2-3 valkosipulin kynttä, puristettuna

1tl kuivattua timjamia

1tl kuivattua oreganoa

tuoretta persiljaa, hienoksi silputtuna

3-4rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Tarjoile tapas-pöydässä tai napostele sellaisenaan välipalana.

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista