TAMAGO - JAPANILAINEN MUNAKAS

TAMAGO - JAPANILAINEN MUNAKAS

Tämä makean maukas japanilainen munakas tuo miellyttävän itämaisen säväyksen suomalaiseen aamiaispöytään. Tamago soveltuu toki mainiosti myös lounaalle tai päivälliselle.

Tamago oli pitkään sellainen ruoka, jota ajattelin saavani vain aidoista japanilaisista ravintoloista. Lähiaikoina olen kuitenkin venyttänyt lahjakkuuteni rajoja ja haastanut itseni valmistamaan mahdollisimman suuren osan ruoastani itse alusta loppuun. Tamagon kohdalla vähäisiä lahjakkuuksiani ei tarvinnut edes poikkeuksellisen ohueksi venyttää - se nimittäin valmistuu kotioloissa erittäin helposti ja vaivattomasti!

Ainekset:

4 kananmunaa

1rkl sokeria

1rkl soijakastiketta

1,5rkl Mirin-riisiviiniä

öljyä paistamiseen

Vatkaa ainekset huolellisesti keskenään kulhossa. Lämmitä öljy paistinpannulla ja kaada munaseosta pannulle juuri sen verran, että ohut kerros seosta peittää koko pannun pohjan. Paista miedolla lämmöllä noin minuutti, kunnes seos alkaa kiinteytyä hieman. Taittele varovaisesti reunasta noin 2-3 senttimetriä kerrallaan sisäänpäin kunnes pannun laidalla on paksu pino kypsää munakasta.

Öljyä pannu kevyesti ja kaada uusi ohut kerros munaseosta pannulle ja hivuta kypsää osaa ylös sen verran, että raaka seos pääsee leviämään myös sen alle. Lähde rullaamaan siitä päädystä, kasvattaen munakasrullaa jokaisella käännöksellä. Toista kunnes koko taikina on käytetty. Nauti sellaisenaan tai kokeile sushiriisin ja norilevän kanssa nigirinä.

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua