0

Ostoskorisi on tyhjä

Sitruunainen uunilohi, kukkakaalivuoka ja tomaatti-persiljasalaatti

lokakuu 15, 2020

Sitruunainen uunilohi, kukkakaalivuoka ja tomaatti-persiljasalaatti

 

Sitruunainen uunilohi, kukkakaalivuoka ja tomaatti-persiljasalaatti
GLUTEENITON, LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 45 minuuttia

AINEKSET:

1 kukkakaali
3-4 perunaa
1 prk kaura ruokakermaa
½ - 1 tl suolaa
n. 600 g lohta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
luomusitruuna

Tomaatti-persiljasalaatti:

1 rs kirsikkatomaatteja
½ ruukku persiljaa
½ rkl öljyä
1 rkl balsamicoa (tai viinietikkaa, sitruunamehua)
½ tl suolaa
1 tl sokeria (tai hunajaa)

Jos sinulta löytyy sopiva uunivuoka, voit paistaa lohen myös kukkakaalien päällä. Paista tällöin kukkakaaleja noin 10 min, nosta uunista ja sekoita. Laita filee nahkapuoli ylöspäin, paista n. 5 min, poista nahka, lisää mausteet ja jatka paistamista n. 15 min.

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Leikkaa kukkakaali (myös kanta ja lehdet) noin peukalon pään kokoisiksi paloiksi, perunat puolet pienemmiksi ja laita vuokaan (tarvittaessa kuori perunat).

3. Mausta suolalla ja valuta päälle kauraruoka. Laita vuoka uuniin ja paista n. 30 min, kerran kaksi välissä sekoittaen.

4. Laita kirjolohifilee leivinpaperille uunipellille. Pyyhi kala tarvittaessa talouspaperilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Leikkaa pesty luomusitruuna mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut fileen päälle. Paista n. 20 min, kunnes kala on sopivan kypsää.

5. Tee kirjolohen kypsyessä tomaatti-persiljasalaatti. Halkaise kirsikkatomaatit, hienonna persilja ja laita kulhoon. Mausta balsamicolla, öljyllä, suolalla ja sokerilla.

Tarjoile salaatti kukkakaalivuoan ja sitruunaisen uunilohen kanssa.

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista