Sitruunainen lohikeitto

Sitruunainen lohikeitto

Valmistusaika: 30-40 minuuttia 

 

Ainekset 4 hengelle:

  • 3 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 600 g lohta
  • 2 dl kermaa
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 l kala- tai vihanneslientä
  • ½ sitruuna, raastettu kuori ja mehu
  • 1 laakerinlehti
  • 6 maustepippuria
  • ½ purjosipuli
  • 1 rkl voita
  • 3 porkkanaa
  • 6 perunaa

 

 

  1. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuori porkkanat ja perunat ja kuutioi ne.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää purjosuikaleet, kuullota pehmeiksi. Lisää porkkana ja peruna ja kaada liemi päälle. Mausta laakerinlehdellä ja maustepippurilla. Keitä kunnes perunat ovat pehmeät.
  3. Lisää kerma. Kuutioi kalafilee pienemmäksi ja lisää kattilaan. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla ja leikkaa tilli keittoon. Raasta lopuksi sitruunankuorta ja pirskota sitruunamehua joukkoon.

 

Tarjoile: Kermainen lohikeitto esim. saaristolaislimpun tai ruisleivän kanssa!

 

 

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua