0

Ostoskorisi on tyhjä

Shakshuka fetalla

heinäkuu 08, 2020

shaksuka Anton&Anton resepti

 

LAKTOOSITON
4:lle hengelle
Valmistusaika: 30 minuuttia
Erikoisvälineet: Lävikkö

 

AINEKSET:
1 sipuli
(1-2 valkosipulin kynttä)
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
½ tl juustokuminaa tai currya
½ tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 ½ tl sokeria tai hunajaa
1 prk isoja valkoisia papuja
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 dl vettä
4-6 kananmunaa
½ pkt fetaa 
½ tl mustapippuria
tuoretta oreganoa 

 

TEE NÄIN:

1. Kuori sipuli ja halutessasi valkosipuli ja hienonna. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa ja kuullota siinä hetki sipuleita, kesäkurpitsoja ja paprikoita.

3. Kääntele joukkoon juustokumina, paprikajauhe, suola ja sokeri.

4. Valuta valkoiset pavut ja lisää pannulle. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi (huuhdo säilyketölkki vedellä). Anna kiehahtaa.

5. Lisää kananmunat pannuun yksi kerrallaan. Riko kukin kananmuna lasiin, tee tomaattiseoksen pinnalle pieni kuoppa ja kaada kananmuna koloon. Älä enää sekoita, vaan anna munien hyytyä erillään toisistaan. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.

6. Kun kananmunat ovat hyytyneet, murusta pannun päälle fetaa ja mausta mustapippurilla sekä oreganolla.

7. Tarjoile tuoreen leivän kanssa. 

Vinkki! Voit lisätä kesäkurpitsan pannuun vaihtoehtoisesti raastettuna. Myös valkosipulin voi raastaa.

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista