0

Ostoskorisi on tyhjä

Seesamileivitettyä punakampelaa, valkosipuliparsakaalia ja nuudeleita

heinäkuu 08, 2020

resepti punakampela Anton&Anton

 

GLUTEENITON, MAIDOTON
4:lle hengelle
Valmistusaika: 45 minuuttia
Erikoisvälineet: Kannellinen purkki, valkosipulipuristin, siivilä, raastin tai mandoliini

 

AINEKSET:

600 g punakampelaa
Voita tai öljyä paistamiseen
1 dl seesaminsiemeniä
1 parsakaali
½ dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
1 dl viinietikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 pkt riisinuudeleita
500 g valkokaalia
½ lanttua
½ pss retiisejä
oliiviöljyä

 

TEE NÄIN:

1. Lämmitä vesi (ei kiehuvaksi), lisää sokeri ja viinietikka. Suikaloi sipuli ohuesti ympyrän tai puoliympyrän muotoisiin siivuihin. Lisää sipuli liemeen ja jätä vaikuttamaan vähintään 15 min. Pikkelöity sipuli säilyy jääkaapissa pari viikkoa kannellisessa purkissa.

2. Leikkaa parsakaali pienempiin kimppuihin ja keitä suolatussa vedessä kannen alla 2–3 min. Kaada vesi pois. Purista joukkoon valkosipuli ja lisää öljy. Tarjoa omasta kulhosta.

3. Keitä nuudelit pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

4. Suikaloi valkokaali, lanttu ja retiisit ohuesti. Sekoita ja valuta päälle oliiviöljyä. 

5. Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja suolaa molemmin puolin. Käännä fileet seesaminsiemenissä ja paista fileet paistinpannulla nokareessa voita tai öljyssä. Paistoaika on noin kaksi minuuttia per puoli.

6. Tarjoa seesamileivitetty punakampela valkosipulimaustetulla parsakaalilla, pikkelöidyllä punasipulilla, nuudeleilla ja valkokaalisalaatilla.

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista