Salade Niçoise med rökt böckling

Salade Niçoise med rökt böckling

Tillagningstid: 35-40 minuter

 

 

Ingredienser:

  • 400 g kokta nypotatisar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 400-500 g rökt böckling
  • 250 g haricots verts (gröna bönor)
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 tl kapris
  • 3 msk hackad dill
  • 4 msk olivolja
  • ½ msk balsamvinäger
  • flingsalt och nymald svartpeppar

 

  1. Tvätta och koka potatisarna i saltat vatten.
  2. Skär potatisen i bitar.
  3. Rensa böcklingarna. Ta bort skinnet och skär ut de små filéerna runt ryggbenet. 
  4. Ansa bönorna och koka i saltat vatten i ca 5 minuter. Koka äggen i 7–8 minuter.
  5. Dela bönorna och tomaterna och skiva löken.
  6. Blanda potatis, bönor, tomater, lök, dill, olja och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar.

 

Servera: Lägg upp salladen i en serveringsskål och strö på kapris. Toppa med klyftade eller halverade ägg och rensad böckling.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua