Sannan ruokakassi ja Anton&Anton Ruokakassi Hesarin vertailussa
0

Ostoskorisi on tyhjä

Sannan ruokakassi, A&A Ruokakassi Hesarin vertailussa

lokakuu 05, 2017

Sannan ruokakassi, A&A Ruokakassi Hesarin vertailussa

Sannan ruokakassi, Anton&Antonin arkikassi sekä Makuviikon vastaava olivat Hesarin testissä.

Lainaus Helsingin sanomien artikkelista 3.10.2017:

Aterian saa nyt aineksineen ja resepteineen kotiovelle – HS testasi, kuinka kalliiksi ruokakassin tilaaminen tulee ja kenen palvelu on paras

JOKAINEN lapsiperheen vanhempi tuskailee ainakin välillä arkiruoan kanssa. Väsymys painaa, eineksiä ei haluaisi koko ajan syöttää, mutta aikaa ja inspiraatiota ei kerta kaikkiaan tahdo riittää jokapäiväiseen ruoanlaittoon.

Tähän saumaan ovat iskeneet ruokakassipalvelut, joista voi tilata valmiit reseptit ja ainekset arkipäivien aterioihin. HS testasi kolmen palveluntarjoajan ruokakassit.

Sannan ruokakassilla ja Anton & Antonilla (A&A) on tarjolla monenlaisia kassivaihtoehtoja, Makuviikolla vain yksi. Testiin otettiin kaikilta neljän hengen sekaruokakassi, jossa oli kolme ateriaa.

Sannan ruokakassi ja Makuviikko kuljettavat kasseja jo monissa kaupungeissa ja pääkaupunkiseudun kehyskunnissa. Niinpä kassit sai tilattua Keravallekin kotiin asti.

A&A kuljettaa tilauksia vain pääkaupunkiseudulle. Toisaalta kassin voi noutaa Helsingin keskustan kolmesta liikkeestä, mikä on kätevää, jos on keskustassa töissä.

KASSIEN paneminen varsinaiseen paremmuusjärjestykseen on mahdotonta, koska reseptit ja ainekset olivat hyvin erilaisia. Kaikissa kasseissa oli yksi kasvisruoka ja osa tarvikkeista oli luomua.

Jokaisessa kassissa oli jotain hyvää ja joitain puutteita.

Yksi tapa vertailla on laskea kassin ainesten arvo ja verrata sitä kassin hintaan. Näiden erotus kertoo, kuinka paljon asiakas maksaa varsinaisesta palvelusta eli siitä, että joku on laatinut reseptit, koonnut ainekset ja kuljettaa ne kotiovelle asti.

Makuviikon kassin ainesten arvo oli selvästi pienin. Samat ruoat olisi saanut Prismasta 38 eurolla, ja palvelun hinta oli siten peräti 34 euroa. Sannan ruokakassissa palvelulle tuli hintaa 29 euroa ja A&A:n kassissa 28 euroa, jos kassi olisi kuljetettu kotiin.

Kassien sisällöt ja arvokin vaihtelevat viikoittain, joten liikaa näitä lukuja ei kannata tuijottaa. Helsingin keskustasta voisi myös olla vaikea löytää kassien koko valikoimaa yhtä edullisesti kuin Prismasta. Hinnat kerättiin S-ryhmän Foodie-palvelusta kassien toimitusta seuraavana päivänä.

YLEISTUNTUMANA voi sanoa, että A&A:n kassi oli vertailun mielenkiintoisin. Mukana oli hieman eksoottisempia mausteita ja kastikkeita. Kasvikset olivat todella laadukkaita ja tuoreita. Reseptit olivat hauskoja uusia tuttavuuksia, paitsi jauhelihakeitto.

A&A:n ruokakassipalvelusta vastaavan Hanna Jokisen mukaan kassiin pyritään valitsemaan helposti valmistettavaa arkiruokaa niin, että mukana on aina myös uusia makuja.

”Pääpaino on siinä, että kassissa on laadukkaita tuotteita ja luomua”, Jokinen sanoo.

Pieni miinus tuli siitä, että kassin kukkakaaliruoka ei oikein käynyt pääruoasta, vaikka maku olikin herkullinen. Hassuna yksityiskohtana kassissa oli tuoretta inkivääriä, vaikka sitä ei ollut missään reseptissä. Flunssakaudella sille löytyy varmasti muuta käyttöä.

SANNAN ruokakassin sisältö tuntui runsaalta. Joka aterialle oli mietitty myös tuoreet vihannekset, kuten tomaattipaloja, kesäkurpitsasalaattia tai sokeriherneen palkoja.

Reseptit olivat kivoja ja suhteellisen helppoja, raaka-aineet laadukkaita. Turskafileetkin olivat ruodottomia toisin kuin A&A:lla. Pieni miinus tulee siitä, että kassista puuttui ruohosipuli. Siihen ei kuitenkaan ruoanlaitto kaadu.

Zimbabwelaiset sokeriherneetkin tuntuivat hieman oudolta valinnalta, kun kauppojen hyllyt notkuvat kotimaisista vihanneksista.

Sannan ruokakassin omistaa tätä nykyä pääosin ruotsalainen Linas matkasse.

MAKUVIIKON ruokakassin sisältö vaikuttaa vertailun niukimmalta ja kassin ainesten arvon perusteella onkin. Toki kassin hintakin on vertailun edullisin, jos kuljetus lasketaan kaikkien kassien hintaan mukaan. Aineksista saa kuitenkin valmistettua kolme maistuvaa ateriaa.

Tämä vaatimus täyttyy superhelpolla lohikeitolla. Kalan tuoreudessa on kuitenkin toivomisen varaa, enkä itse ostaisi näin puisevaa parsakaalia.

KAIKKI ruokakassit täyttivät tarkoituksensa. Ne tarjosivat monipuolista ja maukasta ruokaa riittävästi. Osa resepteistä oli hyvin helppoja ja nopeita, osa vähän vaativampia. Pääosin ohjeet olivat niin yksityiskohtaisia, että kokematonkin selviäisi ruoanlaitosta.

Resepteissä oli kivoja uusia ideoita, joita oli helppo toteuttaa, kun kaikki ainekset olivat mukana eikä mitään tarvinnut lähteä metsästämään lähikaupasta.

Ruokakassit varmasti myös vähentävät hävikkiä. Ateriat oli suunniteltu kaikissa kasseissa niin, että pilaantuvat ainekset tulivat käytetyksi kokonaan kolmeen ateriaan. Reseptit lähetettiin sähköpostitse etukäteen. Niistä selvisi, mitä kuiva-aineita ja mausteita kotona piti olla valmiina.

Se, mikä jää kunkin mahdollisen asiakkaan pohdittavaksi, on kassipalvelun hinta. Prisman hintoihin verrattuna kassipalvelusta tuli jokaisen aterian hintaan noin kymmenen euron lisä.

Onko se paljon vai vähän? Tämä on makuasia.

Kaikissa kasseissa oli reseptit ja ainekset kolmeen ateriaan nelihenkiselle perheelle

Sannan ruokakassi

Tacoturskaa, riisiä ja sokeriherneitä

Ruoka valmistui noin 20 minuutissa, ja resepti oli todella helppo. Uuni päälle, turska­fileet tacomausteen kera vuokaan, loraus kermaa seuraksi ja vuoka uuniin. Riisit kiehumaan. Sillä aikaa herneet, kurkut ja tomaatit esille.

Valmiin tacomausteen käyttäminen vaalean kalan maustamiseen ei olisi tullut itselle mieleen, mutta yllättävä yhdistelmä toimi loistavasti.

Lihapullat kermakastikkeessa ja puolukkahilloa

Toisin kuin Sannan ohjeessa neuvotaan, kuullotin salotti­sipulit ennen taikinaan sekoittamista, koska siedän raakaa sipulia huonosti.

Muuten ohje oli ihan perus­lihapullien. Vähärasvainen luomujauheliha oli todella laadukasta. Maistui kaikille.

Italialainen talonpojanmunakas mozzarellan kera

Missä on ruohosipuli? Sisällysluettelossa se lukee, mutta kassista se puuttuu. Onneksi sitä kasvaa omalla pihalla, ja munakas toimisi varmaan ilmankin.

Munakas on nopea valmistaa. Peruna kuutioiksi ja sipulien kanssa pannulle. Sitten baby­pinaatit ja munaseos perään, lopuksi mozzarella ja tomaattikastike haudutetaan kypsäksi joko uunissa tai liedellä.

Reseptistä ei tosin selviä, onko juusto ja tomaatti tarkoitus jättää munakkaan pinnalle vai sotkea joukkoon. Minä päädyn sotkemaan.

Lapsille munakas maistuu, omaan makuun aromien yhdistelmä on ehkä vähän tympeä.

Aterian kohokohta on sitruunalla ja oliiviöljyllä marinoitu raaka kesäkurpitsasalaatti. Herkullista.

Anton & Anton

Luomujauhelihakeitto

Tässäpä todellinen arkiruoka mutta maistuva, kun se valmistetaan hyvistä aineksista. Helppo ja nopea, jos osaa paloitella vihanneksia sujuvasti.

Paahdetut kukkakaaliwingsit ja avokadodippiä

Tämä resepti on Anton & Antonin panos sosiaalisessa mediassa levinneisiin kukkakaalitalkoisiin, joilla kotimaisten tuottajien ylitarjonta saatiin kulutettua. Reseptissä kukkakaalipalat dipataan ensin taikinaan ja paistetaan uunissa, sen jälkeen voihin ja paistetaan uudelleen uunissa. Lopputulos on herkullinen mutta ei kovin helppo eikä nopea. Tähän ei tulisi ryhdyttyä kiireisen työpäivän jälkeen.

Koekokilla taikina- ja voimäärä eivät riittäneet läheskään kaiken kukkakaalin käsittelyyn. Annoksen helmi on avokado-korianteridippi, joka on taivaallista. Ruoka on ennemmin alku- kuin pääruoka.

Kookosleivitettyä turskaa ja avokadosalsaa

”Sairaan hyvää!” teini huudahtaa. Mieto turska jalostuu kookoshiutaleilla ja mango-chilikastikkeen kera todelliseksi herkuksi. Munassa ja hiutaleissa pyöräytetyt turskat myös paistuvat nopeasti.

Herkästi liuskoittuvan fileen pitäminen koossa pannulla paistaessa on vaikeaa. Se on kuitenkin vain ulkonäköhaitta eikä vaikuta makuun. Pieni miinus siitä, että kalafileissä on ruotoja. (Sannan fileet olivat ruodottomia.) Se voisi olla pienten lasten kanssa ikävä yllätys. Avokadosalsa on herkullista. Kassin avokadot ovat aivan priimaa – pehmeitä, maukkaita ja runsaita.

Makuviikko

Punainen lohikeitto

Oho, lohen viimeinen käyttöpäivä onkin tänään, vaikka kassi tuli vasta eilen. Makuviikko lähettää myöhemmin sähköpostin, jonka mukaan oikea päivämäärä olisi ollut kolme päivää myöhemmin. Pakkauksen merkintä on siis väärin. Kovin tuoreelta lohi ei tuoksun perusteella vaikuta.

Resepti on joka tapauksessa kiva uusi tapa tehdä lohikeitto. Purjo ja sipulit silpuksi, pyöräytys öljyssä kattilan pohjalla. Perään kasvislientä, paseerattu tomaatti ja kerma. Hetken päästä lohi ja lopuksi tilli. Erittäin nopeaa ja maistuvaa.

Sitruuna-persiljakanaa ja rucolaperunaa

Tämäkin ruoka on lasten mielestä erinomaista. Kana kypsyy uunissa itsekseen sitruunan ja parsakaalien kanssa, ja perunat kypsyvät kattilassa. Siinä välissä voi vaikka lojua hetken sohvalla. Erityisen kiva idea on jalostaa keitinperunat kaatamalla joukkoon vähän kanan paistolientä, lisäämällä tuoretta rucolaa ja murskaamalla perunat kevyesti. Helppoa ja hyvää.

Loppukesän kasvispasta

Eli pennemakaronia, paistettuja vihanneksia ja kikherneitä. Ruoka on helppo ja lopputulos ihan hyvä. Ei herätä intohimoja.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista