Rukiiset uunimuikut, sitruunainen ranskankermamuusi ja tilliöljy
0

Ostoskorisi on tyhjä

Rukiiset uunimuikut, sitruunainen ranskankermamuusi ja tilliöljy

tammikuu 28, 2022

Rukiiset uunimuikut, sitruunainen ranskankermamuusi ja tilliöljy


Rukiiset uunimuikut, sitruunainen ranskankermamuusi ja tilliöljy 

LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia

 

Ainekset:

1 kg jauhoisia perunoita
0,5-1 kasvisliemikuutio
1 rkl oliiviöljyä + nokare voita tai margariinia
⅔ prk ranskankermaa
luomusitruunan raastettu kuori
½ tl mustapippuria 

 

3 dl ruisjauhoja
½ dl korppujauhoja
1 ¾ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
2 rkl voita tai margariinia  + 2 rkl öljyä
500 g muikkuja

 

Tilliöljy

⅔ ruukku tilliä
luomusitruunan mehu
½ dl (oliivi)öljyä + ripaus suolaa + 2 tl hunajaa tai 1 tl sokeria
2–3 sellerin vartta

 

Tee näin:

1. Pese ja kuori perunat. Laita tilavaan kattilaan noin 2 l vettä kiehumaan. Paloittele perunat ja laita kattilaan kasvisliemikuution kanssa. Lisää vettä niin, että perunat lähes peittyvät. Keitä pehmeiksi.

2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

3. Sekoita ruisjauhot, korppujauhot, suola ja valkopippuri kulhossa. Sulata voi ja sekoita öljyn kanssa toisessa kulhossa tai syvällä lautasella.

4. Levitä leivinpaperi uunipellille.

5. Huuhtele ja valuta peratut muikut lävikössä kylmällä vedellä. Laita muikut voi-öljyseokseen ja kääntele varovasti niin, että muikut saavat seosta pintaansa kauttaaltaan. Siirrä muikut kahdessa erässä jauhoseokseen ja kääntele. (Sekä öljyäminen että jauhottaminen on helpointa tehdä puhtain käsin, ilman erillistä välinettä). Siirrä kauttaaltaan jauhotetut muikut uunipellille (voi olla että tarvitset kaksi uunipeltiä). Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti paistamisen jälkeen.

6. Muikkujen paistuessa valmista ranskankermamuusi. Valuta perunat niin, että otat keitinveden esim. kannuun talteen. Jätä kattilan pohjalle hieman vettä. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella, valuta tarpeen mukaan joukkoon keitinvettä. Vatkaa joukkoon öljy ja nokare voita tai margariinia. Raasta luomusitruunan kuori ja sekoita ranskankerman sekä mustapippurin kanssa perunamuusin joukkoon. Maista ja mausta tarvittessa suolalla.

7. Valmista tilliöljy. Laita kapeaan kulhoon tai blenderiin tilli, puristettu luomusitruunan mehu, suola ja hunaja. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. 

Tarjoile rukiiset muikut ranskankermamuusin ja tilliöljyn kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi poistaa selkäruodot: Avaa muikku kirjan lailla auki. Painele filee litteäksi selkärangan kohdalta. Ota kiinni selkärangan puolivälistä ja vedä ruotoa rauhallisesti ylös ja irti. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa, paista uunissa noin 15 minuuttia.

 

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista