LAKTOOSITON
4:lle hengelle
Valmistusaika: 35 min
Erikoisvälineet: Valkosipulipuserrin
AINEKSET:
päärynä
kukkakaalia
friseesalaatti
½ dl oliiviöljyä
1 sitruuna, mehu
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
600 g kirjolohta
1 kananmuna
suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½–2 dl ruiskorppujauhoja
TEE NÄIN:
1. Valmista salaatti. Kuori päärynä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Pilko osa kukkakaalista pieniksi suupaloiksi. Sekoita salaatti, päärynä ja kukkakaali salaattikulhoon.
2. Valmista kastike. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu. Lisää hunaja, reilu hyppysellinen suolaa ja mustapippuria sekä 1 puristettu valkosipulinkynsi. Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua.
3. Poista kalasta nahka ja leikkaa kala 3 cm:n paksuiksi puikoiksi.
4. Riko muna laakeaan kulhoon tai keittolautaselle, riko munan rakenne haarukalla ja mausta suolalla. Mittaa jauhot omiin astioihin.
5. Pyöritä lohipuikot ensin vehnäjauhoissa sitten kananmunassa ja lopuksi ruiskorppujauhoissa.
6. Kuumenna paistinpannulla reippaasti oliiviöljyä ja paista kalapuikot kauttaaltaan rapeiksi.
7. Tarjoa kalapuikot perunamuusin ja salaatin kera.
Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista