Romesco

Romesco

Harva kastike on niin monikäyttöinen kuin romesco. Kokeile sitä esimerkiksi grillatun kanan tai porsaan seuralaisena tai piristyksenä voileivissä. Se avaa myös uusia maailmoja espanjalaistyylisessä lasagnessa!

 

 

Ainekset:

2 punaista paprikaa

4 valkosipulin kynttä

1dl manteleita

1dl tomaattipyreetä

1dl oliiviöljyä

2tl punaviinietikkaa

kourallinen persiljaa

1tl savustettua paprikajauhetta

1tl paahdettua chilijauhetta

suolaa ja mustapippuria

 

 

Paahda puolitettuja paprikoita 220-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes ne ovat selkeästi tummuneet kuorestaan. Paahda manteleita kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, lisää sitten tomaattipyree ja hauduta hetki.

 

 

Kuori paahdetut, jäähtyneet paprikat ja lisää pannulle valkosipulin kansa. Lisää myös oliiviöljy, persilja, etikka sekä mausteet ja anna hautua matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta sileäksi seokseksi, anna jäähtyä ja nauti!

 

- Jerry Kivelä

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua