Ranskalainen sipulikeitto rapealla pekonilla & lämpimät juustoleivät
0

Ostoskorisi on tyhjä

Ranskalainen sipulikeitto rapealla pekonilla & lämpimät juustoleivät

helmikuu 25, 2022

Ranskalainen sipulikeitto rapealla pekonilla & lämpimät juustoleivät


Ranskalainen sipulikeitto rapealla pekonilla & lämpimät juustoleivät Kolatun Juustolan cheddarilla 

LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 50 minuuttia

Sipulikeiton ainekset:

noin 700-800 g sipuleita
3–4 valkosipulinkynttä
noin 20 g voita + 2 rkl öljyä
1 tl sokeria
prk lihalientä
2 tl vehnäjauhoja
¾ tl timjamia
1 tl valkoviinietikkaa (tai loraus valkoviiniä)
¼ tl suolaa & ½ mustapippuria
1 pkt pekonia
1 prk voipapuja

1 leipä

Kolatun Juustolan cheddaria
1 ruukku persiljaa

Tee sipulikeitto näin:

1. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuorimista helpottaa, kun teet viillon sipulin kuoreen ja huuhtelet sipulit runsaassa lämpimässä vedessä – tai laitat sipulit lämpimään veteen hetkeksi.

2. Ota esille tilava kattila sekä paistinpannu. Kuumenna paistinpannussa puolet rasvasta ja öljystä. Laita pannulle puolet sipuleista ja paista noin 5 minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Lisää ½ tl sokeria ja jatka paistamista keskilämmöllä, välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia. Siirrä sipulit kattilaan, kaada joukkoon lihaliemi ja vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla keskilämmöllä.

3. Kuumenna loput voista ja öljystä ja paista loput sipulit samalla tavoin kuin edellä. Ripota paistamisen lopussa sipuleille vehnäjauhot ja timjami ja sekoita. Lisää kattilaan. Mausta keitto valkoviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

4. Laita sipulien paistamisen lomassa uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.

5. Viipaloi leipä, levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja raasta päälle runsaasti cheddaria. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

6. Valuta pavut ja lisää keittoon. Murenna puolet pekonista keiton joukkoon ja tarjoa loput keittoannosten päälle murustettuna.

7. Tarkista keiton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele keitto persiljalla ja tarjoa juustoleipien kanssa. 

 

Vinkki!Gratinoi keitto ranskalaiseen tapaan: Jaa keitto kahteen paistonkestävään kulhoon. Asettele leipäviipale tai -viipaleita annosten päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 5 minuuttia. Varo polttamasta sormiasi ja nauti! 

 

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista