0

Ostoskorisi on tyhjä

Punajuurikeitto piparjuurikreemillä

lokakuu 09, 2020

1 kommentti

Punajuurikeitto piparjuurikreemillä



Punajuurikeitto piparjuurikreemillä
GLUTEENITON, LAKTOOSITON
Neljällle
Valmistusaika: 15 minuuttia aktiivista aikaa, 20-30 minuuttia keittoaikaa

Erikoisvälineet: kattila, teho- tai sauvasekoitin


AINEKSET:

500 g punajuurta
400 g perunaa
1 keltainen sipuli
1/2 - 1 tl suolaa
2 kasvisliemikuutiota
2-3 tl piparjuuritahnaa
2 dl rahkaa
suolaa
½ sitruuna
½ ruukku herneenversoja

 

TEE NÄIN:

1. Kuori ja leikkaa ohuita lohkoja punajuuresta, perunasta ja sipulista. Laita ne kattilaan, lisää vettä sen verran että kasvikset peittyvät. Lisää 1/2-1 tl suolaa veteen. Keitä 20-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeät. Mitä pienempiä paloja, sitä nopeammin ne kypsyvät.

2. Sillä välin sekoita piparjuuritahna, rahka, 3-4 rkl sitruunamehua ja ½ tl suolaa piparjuurikreemiksi.

3. Kun kasvikset ovat pehmeät, sekoita sauvasekoittimella sileäksi keitoksi. Lisää vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Murenna joukkoon liemikuutio, ja anna hautua vielä 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoa keitto nokareella piparjuurikreemiä tuoreen leivän kera. Koristele herneenversoilla!

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

1 vastaus

Liisa Sarkanen
Liisa Sarkanen

lokakuu 23, 2020

Hei,mielestäni mascarpone sopisi piparjuurikreemiin rahkaa paremmin.

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista