0

Ostoskorisi on tyhjä

Pulled havre hot dogs med risnudelsallad

Heinäkuu 31, 2017

Pulled havre hot dogs med risnudelsallad

Tillagningstid:35–40 minuter

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 1 ask pulled havre
  • 4 hot dog semlor
  • 1 ask sesamfrön
  • 2 msk olja

 

Sås:

  • 1 burk crème fraîche
  • ½ dl sweet chilisås
  • chilisås
  • 1 krm salt

 

Risnudelsallad:

  • 200 g risnudlar
  • ½–1 nykål
  • 1 stor morot
  • 1 påse cashewnötter
  • 1 koriander

Pikkelöity punasipuli:

  • 1 rödlök
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt

Marinad:

  • ½ dl sojasås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 tl sesamolja

 

 

Marinad:

½ dl sojasås, kinesisk

1 msk socker

2 vitlöksklyftor

2 tsk sesamolja

1 msk malen ingefära

 

  1. Skiva rödlöken. Koka upp vinäger och vatten tillsammans med socker och salt i kastrull tills det löst sig. Lägg i lökskivorna och låt ligga och dra.
  2. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Sila och skölj i kallt vatten. Pressa ur all vätska och lägg i en skål.
  3. Riv nykål med en osthyvel och riv moroten grovt på ett rivjärn och blanda med nudlarna.
  4. Blanda ihop marinaden och häll på salladen och låt dra några minuter. Blanda i cashewnötter och koriander. Smaka av salladen.
  5. Blanda ihop såsen.
  6. Stek pulled havre i olja i en stekpanna.
  7. Värm hot dog bröden och fyll med pulled havre, picklad rödlök och sås. Strö på sesamfrön.

 

Servera: Läckra pulled havre hot dogs med risnudelsallad! 

 

    Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat maukkaat reseptit. Voit tehdä kerta- tai kestotilauksen ja ruokakassi toimitetaan kotiovellesi.

    Tutustu ruokakasseihin

    Jätä kommentti

    Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista