
Tillagningstid:35–40 minuter
Ingredienser för 4 personer:
- 1 ask pulled havre
- 4 hot dog semlor
- 1 ask sesamfrön
- 2 msk olja
Sås:
- 1 burk crème fraîche
- ½ dl sweet chilisås
- chilisås
- 1 krm salt
Risnudelsallad:
- 200 g risnudlar
- ½–1 nykål
- 1 stor morot
- 1 påse cashewnötter
- 1 koriander
Pikkelöity punasipuli:
- 1 rödlök
- 3 msk vitvinsvinäger
- 1 msk socker
- 2 msk vatten
- 1 tsk salt
Marinad:
- ½ dl sojasås
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk socker
- 1 msk malen ingefära
- 2 tl sesamolja
Marinad:
½ dl sojasås, kinesisk
1 msk socker
2 vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja
1 msk malen ingefära
-
Skiva rödlöken. Koka upp vinäger och vatten tillsammans med socker och salt i kastrull tills det löst sig. Lägg i lökskivorna och låt ligga och dra.
-
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Sila och skölj i kallt vatten. Pressa ur all vätska och lägg i en skål.
-
Riv nykål med en osthyvel och riv moroten grovt på ett rivjärn och blanda med nudlarna.
-
Blanda ihop marinaden och häll på salladen och låt dra några minuter. Blanda i cashewnötter och koriander. Smaka av salladen.
-
Blanda ihop såsen.
-
Stek pulled havre i olja i en stekpanna.
-
Värm hot dog bröden och fyll med pulled havre, picklad rödlök och sås. Strö på sesamfrön.
Servera: Läckra pulled havre hot dogs med risnudelsallad!
Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.
Tutustu ruokakasseihin