Pulled havre hot dogs med risnudelsallad
0

Ostoskorisi on tyhjä

Pulled havre hot dogs med risnudelsallad

heinäkuu 31, 2017

Pulled havre hot dogs med risnudelsallad

Tillagningstid:35–40 minuter

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 1 ask pulled havre
  • 4 hot dog semlor
  • 1 ask sesamfrön
  • 2 msk olja

 

Sås:

  • 1 burk crème fraîche
  • ½ dl sweet chilisås
  • chilisås
  • 1 krm salt

 

Risnudelsallad:

  • 200 g risnudlar
  • ½–1 nykål
  • 1 stor morot
  • 1 påse cashewnötter
  • 1 koriander

Pikkelöity punasipuli:

  • 1 rödlök
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt

Marinad:

  • ½ dl sojasås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 tl sesamolja

 

 

Marinad:

½ dl sojasås, kinesisk

1 msk socker

2 vitlöksklyftor

2 tsk sesamolja

1 msk malen ingefära

 

  1. Skiva rödlöken. Koka upp vinäger och vatten tillsammans med socker och salt i kastrull tills det löst sig. Lägg i lökskivorna och låt ligga och dra.
  2. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Sila och skölj i kallt vatten. Pressa ur all vätska och lägg i en skål.
  3. Riv nykål med en osthyvel och riv moroten grovt på ett rivjärn och blanda med nudlarna.
  4. Blanda ihop marinaden och häll på salladen och låt dra några minuter. Blanda i cashewnötter och koriander. Smaka av salladen.
  5. Blanda ihop såsen.
  6. Stek pulled havre i olja i en stekpanna.
  7. Värm hot dog bröden och fyll med pulled havre, picklad rödlök och sås. Strö på sesamfrön.

 

Servera: Läckra pulled havre hot dogs med risnudelsallad! 

 

    Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

    Tutustu ruokakasseihin

    Jätä kommentti

    Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista