0

Ostoskorisi on tyhjä

Perunamunakas lämminsavulohella

lokakuu 02, 2020

Perunamunakas lämminsavulohella

 

Perunamunakas lämminsavulohella
GLUTEENITON, LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 35-40 minuuttia
Keittiövälineet: Paistinpannu

 

AINEKSET:
500 g perunaa
1 keltasipuli
Noin 2 dl ruokaöljyä
6 kananmunaa
1-2 tl suolaa
1/2 - 1 tl pippuria
600 g lämminsavulohta
1 prk ranskankermaa
1 ruukku salaattia
100 g lehtikaalia
250 g kirsikkatomaatteja
1/2-1 punasipuli
Oliiviöljyä

 

TEE NÄIN:
1. Siivuta sipuli ohuesti. Kuori ja raasta tai siivuta ohuesti perunat. Laita paistinpannuun, jossa 1/2 dl öljyä, ja paista 10 min välillä sekoitellen. 
2. Hienonna sillä välin punasipuli ja riko lohi pienemmiksi paloiksi.
3. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita suolan ja pippurin kanssa. Sekoita kananmunaseokseen perunat ja sipuli ja anna vetäytyä 5 min.
4. Lämmitä paistinpannu, jossa tilkka öljyä, ja kaada seos pannuun. Painele seosta paistinlastalla ja heiluttele kevyesti pannua niin, että munakkaasta tulee tasainen. Alenna lämpöä ja heiluttele pannua usein, jotta munakas ei pala pohjaan. 
5. Kun munaseos on hyytynyt, käännä munakas lautasen avulla. Paista munakasta yhteensä 10-15 minuuttia munakkaan paksuudesta riippuen.
6. Puolita kirsikkatomaatit, hienonna lehtikaali ja revi salaatti kulhoon. Sekoita ja mausta oliiviöljyllä.
7. Kokoa kypsän munakkaan päälle salaattia, lohta, ranskankermaa ja punasipulia. Voit myös tarjoilla salaatin erikseen!

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista