0

Ostoskorisi on tyhjä

Pavlova viikunoilla, kirsikoilla ja sitruunakermalla / med fikon, körsbär och citrongrädde

Huhtikuu 17, 2019

Pavlova viikunoilla, kirsikoilla ja sitruunakermalla / med fikon, körsbär och citrongrädde

 

Pavlova viikunoilla, kirsikoilla ja sitruunakermalla

Tämä resepti on lainattu Louise Merusin kirjasta Mina smaker från Kapstaden, kuvan on ottanut Nadine Greeff. Jos insproiduit reseptistä, voit tilata Louisen kirjan osoitteesta louise@louisestaste.fi 

(Hela receptet finns på svenska längre ner.) 

6 annosta:

4 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

2 rkl maissitärkkelystä

1 tl etikkaa

4 dl kuohukermaa

lemon curdia oman maun mukaan

tuoreita viikunoita ja kirsikoita

 

Lemon curd:

2 luomusitruunaa

2 kananmunan keltuaista

1 kananmuna

2 dl sokeria

100 g suolatonta voita

 

Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen (älä käytä kiertoilmaa). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää. Lisää etikka.

Kaada marenki leivinpaperille, muotoile isoksi ympyräksi ja tee keskelle syvennys täytettä varten. Paista uunissa noin 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä rauhassa uunissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta lemon curdilla, oman maun mukaan. Täytä pavlova sitruunakermalla ja koristele esim. kirsikoilla ja tuoreilla viikunoilla.

Lemon curd: Pese sitruunat ja raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa keltuaisia, kananmunaa ja sokeria lasikulhossa pari minuuttia. Laita kulho vesihauteeseen kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä (kulho ei saa osua veteen) ja lisää sitruunankuori ja -mehu. Sekoita kunnes seos sakenee, noin 15 minuuttia. Leikkaa voi kuutioiksi ja lisää seokseen vähän kerrallaan, ja sekoita kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä.

 

Pavlovan med fikon, körsbär och citrongrädde

Det här receptet är lånat ur Louise Merus kokbok Mina smaker från Kapstaden, bilden tagen av Nadine Greeff. Blir du inspirerad, kan du beställa boken direkt av Louise på louise@louisestaste.fi 

6 portioner:

4 äggvitor

2 dl socker

2 msk maizenamjöl

1 tsk ättika

4 dl vispgrädde

Lemon curd efter egen smak

 

Lemon curd:

2 ekologiska citroner

1 ägg

2 äggulor

2 dl socker

vatten

100 g osaltat smör

 

Sätt ugnen på 125 grader (använd inte varmluftsugn). Vispa äggvitorna till fluffigt hårt skum. Blanda socker och maizenamjöl och tillsätt i äggvitan, lite i sänder tills marängen blir fluffig och glansig. Rör i ättikan.

Forma en rund stor cirkel på ett bakplåtspapper på en bakplåt och gör en grop i mitten. Grädda i ca 1½ timme. Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna i ugnen. Vispa grädde och blanda i lemon curd efter egen smak. Fördela citrongrädden över pavlovan och dekorera med t.ex. körsbär och fikon eller andra bär.

Lemon curd: Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en glasskål. Ställ skålen i vattenbad , en kastrull med hett vatten (skålen får inte röra vattnet) och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter. Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat maukkaat reseptit. Voit tehdä kerta- tai kestotilauksen ja ruokakassi toimitetaan kotiovellesi.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista