Pavlova viikunoilla, kirsikoilla ja sitruunakermalla
Tämä resepti on lainattu Louise Merusin kirjasta Mina smaker från Kapstaden, kuvan on ottanut Nadine Greeff. Jos insproiduit reseptistä, voit tilata Louisen kirjan osoitteesta louise@louisestaste.fi
(Hela receptet finns på svenska längre ner.)
6 annosta:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl etikkaa
4 dl kuohukermaa
lemon curdia oman maun mukaan
tuoreita viikunoita ja kirsikoita
Lemon curd:
2 luomusitruunaa
2 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
2 dl sokeria
100 g suolatonta voita
Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen (älä käytä kiertoilmaa). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää. Lisää etikka.
Kaada marenki leivinpaperille, muotoile isoksi ympyräksi ja tee keskelle syvennys täytettä varten. Paista uunissa noin 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä rauhassa uunissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta lemon curdilla, oman maun mukaan. Täytä pavlova sitruunakermalla ja koristele esim. kirsikoilla ja tuoreilla viikunoilla.
Lemon curd: Pese sitruunat ja raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa keltuaisia, kananmunaa ja sokeria lasikulhossa pari minuuttia. Laita kulho vesihauteeseen kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä (kulho ei saa osua veteen) ja lisää sitruunankuori ja -mehu. Sekoita kunnes seos sakenee, noin 15 minuuttia. Leikkaa voi kuutioiksi ja lisää seokseen vähän kerrallaan, ja sekoita kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä.
Pavlovan med fikon, körsbär och citrongrädde
Det här receptet är lånat ur Louise Merus kokbok Mina smaker från Kapstaden, bilden tagen av Nadine Greeff. Blir du inspirerad, kan du beställa boken direkt av Louise på louise@louisestaste.fi
6 portioner:
4 äggvitor
2 dl socker
2 msk maizenamjöl
1 tsk ättika
4 dl vispgrädde
Lemon curd efter egen smak
Lemon curd:
2 ekologiska citroner
1 ägg
2 äggulor
2 dl socker
vatten
100 g osaltat smör
Sätt ugnen på 125 grader (använd inte varmluftsugn). Vispa äggvitorna till fluffigt hårt skum. Blanda socker och maizenamjöl och tillsätt i äggvitan, lite i sänder tills marängen blir fluffig och glansig. Rör i ättikan.
Forma en rund stor cirkel på ett bakplåtspapper på en bakplåt och gör en grop i mitten. Grädda i ca 1½ timme. Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna i ugnen. Vispa grädde och blanda i lemon curd efter egen smak. Fördela citrongrädden över pavlovan och dekorera med t.ex. körsbär och fikon eller andra bär.
Lemon curd: Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en glasskål. Ställ skålen i vattenbad , en kastrull med hett vatten (skålen får inte röra vattnet) och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter. Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.
Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista