Pasta ja persiljapesto auringonkukansiemenillä
LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 15-20 minuuttia
Ainekset:
Persiljapesto:
1 ruukku persiljaa
1 dl juustoraaste
2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
2 tl sinappia (esim dijon tai Turun sinappi, voi myös jättää pois)
1 ½ - 2 dl oliiviöljy tai rypsiöljy
½ tl suolaa ja pippuria
4 annosta täysjyväspagettia
1 pkt kirsikkatomaattia
2-3 kevätsipuli vartta
2-3 hyppysellistä mustapippuri
Tee näin:
1. Aloita paahtamalla auringonkukansiemenet kuumalla paistinpannulla 1-2 minuuttia sekoittaen. Varo, että siemenet ei pala!
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
3. Sillä välin kun siemenet paahtuu ja pasta kypsyy, sekoita (sauvasekoittimella tai tehosekoittimella) persilja, juustoraaste, puristettu valkosipuli, sinappi, öljy, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Lisää paahdetut siemenet nopeasti joukkoon.
4. Puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kevätsipuli. Sekoita ja ripottele mustapippuri päälle.
5. Valuta pasta ja lisää kattilaan persiljapesto, sekoita hyvin.
6. Lisää pastan päälle kirsikkatomaatit ja kevätsipuli.
Vinkki! Viipaloi puolikas parsakaali pienempiin paloihin ja keitä annoksen kanssa, tai sekoita ½ dl kermaviiliä valmiiseen pestoon!
Tarjoa pasta tuoreen leivän kanssa. Lisää halutessasi parmesaania.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista