0

Ostoskorisi on tyhjä

Parsaa, pikahollandaise ja perunamohjo

Toukokuu 13, 2019

Parsaa, pikahollandaise ja perunamohjo

 

Parsaa, pikahollandaise ja perunamohjo

(Hela receptet finns på svenska längre ner.) 

4 annosta:

1 kg perunaa

½ dl oliiviöljyä

½ rkl valkoviinietikkaa

½ sitruunan mehu

1 tl suolaa

valkopippuria

1 nippu vihreää parsaa

n. 60 g parmesaania

 

Hollandaise:

125 g voita

3 kananmunan keltuaista

½ sitruunan mehu

¼ tl suolaa

hyppysellinen valkopippuria

 

1. Kuori perunat, puolita ne ja keitä suolatussa vedessä n. 20 min. Valuta vesi, lorauta kattilaan oliiviöljy, valkoviinietikka ja sitruunan mehu, lisää suola. Laita kansi päälle ja hölskytä perunoita lujaa, jotta ne kolhiintuvat. Jätä kannen alle odottamaan.

2. Valmista hollandaise. Sulata voi kattilassa.

3. Erottele keltuaiset kapeaan ja korkeaan astiaan, purista sitruunasta mehu ja lisää keltuaisten joukkoon.

4. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan, kaada kuuma voi keltuaisten joukkoon ohuena nauhana, sauvasekoittimella vatkaten. Kuuma voi kypsentää keltuaiset. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kastike paksuuntuu jäähtyessä. Säilytä huoneenlämmössä kelmun alla.

5. Huuhtele parsat, kuori tarvittaessa ja leikkaa pois mahdolliset kuivat päät. Nosta parsat suolattuun kiehuvaan veteen laakeaan kattilaan tai paistokasariin, mikäli et omista parsakattilaa. Anna kiehua parsojen paksuudesta riippuen 5–10 minuuttia. Varo keittämästä parsaa liian pitkään!

6. Tarjoa parsat ja perunamohjo kuumana hollandaisen kanssa ja ripottele päälle raastettua parmesaania.

 

 

Sparris med hollandaise och varm potatisröra

4 portioner:

1 kg potatis

½ dl olivolja

½ msk vitvinsvinäger

½ msk vitvinsvinäger

½ citron, saften

1 tsk salt

vitpeppar

1 knippe grön sparris

ca 60 g parmesan

 

Hollandaise:

125 g smör

3 äggulor

½ citron, saften

¼ tsk salt

en nypa vitpeppar

 

1. Skala potatisarna, halvera dem och koka i saltat vatten i ca 20 min. Häll av vattnet, tillsätt i kastrullen olivolja, vitvinsvinäger och citronsaft. Salta. Lägg locket på och skaka kraftigt om potatisen, så att den går lite sönder. Lämna under lock och vänta.

2. Tillred hollandaisen. Smält smör i en kastrull.

3. Skilj åt gulorna i ett högt och smalt kärl, pressa i citronsaft med äggulorna.

4. Tryck stavmixern i botten på kärlet, häll det heta smöret i som en smal stråle under omröring av stavmixern. Det heta smöret får gulorna att ”mogna”. Krydda med salt och vitpeppar. Såsen tjocknar när den svalnar. Håll i rumsvärme under plastfilm.

5. Skölj sparrisen, skala vid behov och skär av de torra skaftdelarna. Lyft sparrisen i kokande, saltat vatten i en låg kastrull eller i en traktörpanna ifall du inte äger en sparriskastrull. Koka sparrisen i 5–10 min beroende på skaftens tjocklek. Koka inte sparrisen för mjuk!

6. Servera sparrisen och potatisröran heta med hollandaise och med riven parmesan över.

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat maukkaat reseptit. Voit tehdä kerta- tai kestotilauksen ja ruokakassi toimitetaan kotiovellesi.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista