0

Ostoskorisi on tyhjä

Parhaat hanhireseptit - Martinpäivä on täällä!

Lokakuu 29, 2019

Parhaat hanhireseptit - Martinpäivä on täällä!

Martinpäivän tuoreet eettisesti kasvatetut kokonaiset hanhet Hauhalan Hanhifarmilta ovat nyt tilattavissa Anton&Anton kaupoilta. Ota alta talteen herkulliset hanhireseptit ja ilahduta ystäviä ja perhettä viikonloppuna tuoreella hanhella! 

 

Kokonainen hanhi

Hiero hanhen pintaan sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria. Täytä vatsaontelo omenalohkoilla sekä tuoreilla tai kuivatuilla luumuilla ja aprikooseilla. Sivele hanhen pintaan juoksevaksi lämmitettyä hunajaa. Kypsennä hanhi uuniritilällä, jonka alla on pelti. Uunin lämpö saa olla aluksi 230 astetta 15 min, sitten 140 astetta pari tuntia. Valele hanhena välillä jotta pinnasta tulee rapea. Tarjoa hanhen kanssa kypsiä hedelmiä ja paistettuja perunoita.

 

Hanhen rintafile

Poista rintafileestä nahka ja mahdolliset kalvot. Ruskista rintafile kevyesti molemmin puolin ja ripottele pintaan suolaa. Laita paistomittari fileeseen ja asenna sisälämpötilaksi 63 astetta ja kypsennä 80-100 asteisessa uunissa. Leikkaa nahka ohuiksi siivuiksi. Laita nahkapalat viileälle pannulle ja ruskista miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Valuta nahkasiivut, laita talouspaperin päälle ja suolaa. Leikkaa hanhen rintafile poikkisyin siivuiksi ja ripottele rapeita nahkachipsejä päälle.

Kastike: Huuhtele ruskistuspannu valkoviinillä ja kiehauta. Lisää nokare voita.

 

Hanhen koipipala  rasvassa (confit)

Ripottele hanhenkoiville suolaa ja timjamia. Asettele palat tiukasti uunivuokaan ja lisää vielä valkosipulia palojen päälle. Lisää hanhenrasvaa siten, että lihat peittyvät.  Kypsennä 100 asteisessa uunissa noin 6 tuntia tai kunnes luu irtoaa helposti lihasta. Tarjoa röstiperunoiden ja tryffeliöljyllä maustetun majoneesin kanssa.

 

Hanhen koipipala hapankaalipedillä

Mausta koipipalat suolalla ja mustapippurilla. Aseta uunivuokaan hapankaalipedille. Kypsennä 175C noin 3 tuntia.

  

 

 

 

 


Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista