PANKO-PANEROIDUT KANAPALAT

PANKO-PANEROIDUT KANAPALAT

En ole sellainen ihminen, joka tekee asioita. Olen ihminen, joka suunnittelee tekevänsä asioita, mutta ei koskaan oikeasti tee niitä. Olen kohdannut tosiasiat ja hyväksynyt sen, että oman elämäni nautinnot tulevat jostain muusta kuin laskuvarjohyppyjen ja sukeltamisen tarjoamista adrenaliiniryöpyistä.

Lähiaikoina olen kuitenkin ollut poikkeuksellisen toimelias. Olen käynyt Helsinki Shooting Clubin ampumaradalla hiomassa mestariampujan taitojani, olen esittänyt pohtivani taiteen merkitystä taidenäyttelyissä samalla kun oikeasti mietin, mitä söisin seuraavaksi, ja eilen lähdin melko spontaanisti The Killersin rock-konserttiin Hartwall Arenalle. Farmarihousunikin pääsivät ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen ulos vaatekaapin takanurkasta ja ihmisten ilmoille tuulettumaan.

Konsertti on nyt ohi ja "farkut" ovat palanneet paikalleen pölyttymään, mutta aktiivinen elämäni lupaa jatkua lähipäivinä muun muassa laskettelun, ratsastuksen ja oopperan merkeissä. Tämänkaltainen aktiivinen elämäntyyli vaatii kuitenkin tavanomaista tuhdimmat eväät, ja nämä KFC-henkiset kanapalat ovat omiaan antamaan voimia suuremmillekin pyristelyille!

Ainekset:

3-4 kanan rintafileetä, suurehkoihin paloihin pilkottuna

3-4 pientä kanankoipea

runsaasti piimää

2tl tuoretta tai kuivattua timjamia

2tl cayennepippuria

2tl oreganoa

1tl paprikajauhetta

1tl curryjauhetta

1tl maustepippuria

1tl valkopippuria

1tl mustapippuria

1tl suolaa

2 valkosipulin kynttä, puristettuna

3-4 kananmunaa

maissijauhoja

panko-panerointirouhetta

Sekoita kanapalat ja koivet kulhossa ja kaada päälle piimää kunnes kanat peittyvät kokonaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli, tai kiireessä edes 2-3 tuntia. Itse taisin heittää kanat marinoitumaan kompuroidessani kotiin sunnuntai-aamulla kuuden aikoihin (sanoinhan olleeni lähiaikoina toimelias) ja kokkailin herkut loppuun keskipäivän aikoihin herättyäni ja valmiit kanapalat olivat erittäin mureita ja meheviä, eli mikään 12 tunnin marinointi ei ole tarpeen.

Kaada runsaasti maissijauhoja syvään kulhoon, riko kananmunat ja vatkaa ne rikki toisessa syvässä kulhossa ja sekoita kolmannessa kulhossa mausteet ja runsaasti panko-panerointirouhetta. Hätätilanteessa voit korvata pankon korppujauhojen ja maissijauhojen seoksella (2/3 + 1/3), mutta silloin ei kannata odottaa yhtä hyvää lopputulosta.

Dippaa piimässä marinoituneet kanapalat ensin maissijauhoihin, sitten kananmunaan ja lopulta pyörittele ne huolellisesti panko-mausteseoksessa. KFC:n friteeratut kanapalat ovat aina olleet ei-niin-salainen paheeni/pakkomielteeni, mutta kotitekoiset versiot päätiin kypsentää uunissa ja jättää litran öljyä tällä kertaa nauttimatta. Levitä siis kanapalat tasaisesti öljytyllä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Käännä kanapalat puolessa välissä paistoaikaa, jotta ne tummuvat kauniisti molemmin puolin.

Nauti esimerkiksi bataattilohkojen ja herkullisten dippikastikkeiden kanssa!

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua