0

Ostoskorisi on tyhjä

Palsternakkakeitto lehtikaalisipseillä

syyskuu 18, 2020

Palsternakkakeitto lehtikaalisipseillä

 

Palsternakkakeitto lehtikaalisipseillä
VEGAANINEN
4:lle hengelle
Valmistusaika: 30 minuuttia
Erikoisvälineet: Sauvasekoitin

 

AINEKSET:

1 pss lehtikaalia
¼ tl suolaa
2 rkl öljyä 
1 sipuli
½ rkl öljyä
1-2 (600g) palsternakkaa
2 perunaa
9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk valkoisia papuja
½ prk kaurakermaa (esim. Kaslink Aito Kauraruoka)

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Huuhtele lehtikaalit, leikkaa tai revi kova lehtiruoti pois ja revi lehdet kulhoon. Lisää päälle suolaa ja öljyä ja kääntele ne käsin lehtikaalien joukkoon.

3. Levitä lehdet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 10-15 minuuttia kerran paiston aikana käännellen.

4. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat, perunat aivan pieniksi palasiksi.

5. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää perunat, palsternakat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä 10 minuuttia ja lisää pavut. Keitä vielä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää kauraruokakermaa ja soseuta keitto tasaiseksi.

Tarjoa lehtikaalisipsit keiton päällä rapeana lisukkeena.

Vinkki! Ota lapset mukaan kokkailuun ja anna tehtäväksi lehtikaalien repiminen!

 

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista