Paistetut (ruodottomat) muikut muusilla ja yrttikastikkeella
LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 40–50 min
Välineet: perunasurvin tai sähkövatkain
Ainekset:
noin 1,5 kg (7 kpl) Rosamunda-perunoita
1 tl suolaa
½ prk kaurakermaa
(nokare voita)
noin 800 g muikkuja perattuna
2 dl ruisjauhoja
½ dl korppujauhoja
1 ¾ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 rkl voita + 1 rkl öljyä paistamiseen
½ luomu sitruuna
Yrttikastike:
⅔ ruukku tilliä
½ ruukku persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 prk kermaviiliä
½ luomu sitruuna
½ tl suolaa + ½ tl mustapippuria + 1 tl hunajaa + 2 tl sinappia
Tee näin:
1. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Kuori ja paloittele Rosamunda-perunat. Laita perunat veteen ja kaada pois ylimääräinen vesi – riittää, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan suola. Keitä pehmeiksi, ota talteen pari desilitraa keitinvettä ja valuta pois loppu vesi. Soseuta perunat muusiksi sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää kaurakerma ja notkista tarvittaessa tilkalla keitinvettä. Mausta halutessasi nokareella voita.
2. Perunoiden kiehuessa valmista kastike. Hienonna tilli, persilja ja kuorittu valkosipulinkynsi ja sekoita kulhossa kermaviilin kanssa. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla, hunajalla ja sinapilla.
3. Valmista viimeiseksi muikut. Poista peratuista muikuista halutessasi selkäruoto: Avaa muikku kirjan lailla auki. Painele filee litteäksi selkärangan kohdalta. Ota kiinni selkärangan puolivälistä ja vedä ruotoa rauhallisesti ylös ja irti.
4. Sekoita syvällä lautasella ruisjauhot, korppujauhot, suola ja valkopippuri. Pyörittele muikut jauhoseoksessa.
5. Kuumenna paistinpannussa voi ja öljy ja paista muikut muutamassa erässä, pari minuuttia per puoli. Tarjoa muikut sitruunalohkon, muusin ja yrttikastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit myös valmistaa muikut uunissa 200 asteessa, uunipellillä leivinpaperin päällä. Kasta muikut (halutessasi selkäruodottomina) voisulassa ja pyöritä jauhoseoksessa. Paista noin 20 minuuttia.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista